Különleges sportokat űznek a világsztárok

extrém fogyókúra mozgás edzés kalória
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amikor naponta megdőlő melegrekordokról hallunk, nem sok kedvünk van edzéssel kínozni magunkat. Ám a kerti grillpartik nyomait valahogy el kell tüntetni... Szerencsére azonban a szabadban is igen sok lehetőség van arra, hogy formában tartsuk magunkat a nyári hónapokban. Itthon még mindig a futás és a biciklizés a legnépszerűbb szabadtéri sportok, de most megmutatjuk, hogyan csinálják a sportőrültek Angliában és a tengerentúlon.

Evezz a karcsúságért!

A hírességek körében igen népszerű sport a Stand Up Paddle, ami lényegében annyit tesz, hogy egy szörfdeszkán állva vagy térdelve kell evezni. Ezzel a mozgásformával tartja magát formában többek között Cindy Crawford és Tom Cruise is. A tevékenység hasonlít a szörfözéshez, ám sokkal hamarabb megtanulható, és még hullámokra sincs szükség hozzá. Első alkalommal azért mindenképp érdemes csoportban, oktatóval kipróbálni ezt a sportot.

Forrás: Rostás Bianka/Life.hu
Forrás: Rostás Bianka/Life.hu

Miért jó?

Ez a mozgás remekül fejleszti az egyensúlyérzéket, és erősíti a hasi és a háti szakaszt.

Edzés gladiátor módra

Aki igazán jó állóképességre vágyik, annak találták ki a gladiátor edzésformát, amelyben a tűzugrástól kezdve a falmászáson és a vízen keresztül vágtatáson át, egészen a lándzsahajításig sok minden megtalálható.

Miért jó?

Ez a spártai módszer egy igen kemény edzésforma, de nagyon hatékonyan fejleszti az állóképességet és erősíti az egész testet.

Aerobik, másképp

Aerobikozni sem csak edzőteremben lehet: ma már van arra lehetőség, hogy a résztvevők drót nélküli fejhallgatón keresztül a szabadban hallgassák a zenét és az edző buzdító szavait, miközben a legkülönfélébb mozgásformákat végzik.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Miért jó?

Akikhez közel áll a tánc, azok a zumbaórákat is választhatják az edzésen, ahol a résztvevők sokkal jobban képesek magukra koncentrálni, mint egy hagyományos aerobikórán.

Mászás a bátraknak

Bár a sziklamászás elsőre ijesztően hathat, a mesterséges szirteknek és falaknak még egy kezdő is bátran nekivághat, ráadásul mindenkit kötéllel biztosítanak, így tuti nem fogsz leesni.

Miért jó?

Mászás közben minden izmunkat megdolgoztatjuk, a nyújtózkodások hatására rugalmasabbakká is válunk, az alapokat pedig fél nap alatt elsajátíthatjuk. Kifejezetten ajánlott ez a sport azoknak, akik kedvelik a kihívásokat.

Toronyfutás - Próbáld ki!

Ha nem is teljesen a szabad levegőn történik, azért mégsem átlagos környezetben zajlik az úgynevezett toronyfutás, mely során a résztvevők minél magasabb épületek, tornyok, felhőkarcolók tetejére igyekeznek felfutni. Felérve ne csodálkozzunk, ha a szívünk és a tüdőnk ki akar ugrani a helyéről, ám a látvány onnan fentről - és a tudat, hogy feljutottunk - bizonyára mindent megér. Ennek a sportnak a nagy hódolója többek között a britek miniszterelnöke, David Cameron is.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

David Cameron

Miért jó?

Külföldön imádják a futás e szokatlan és igencsak megterhelő formáját, egyrészt az újdonság hatása miatt, másrészt azért is, mert a lépcsőzés miatt a comb és a farizmok a szokásosnál is jobban igénybe vannak véve.

Edzés nem csak artistáknak

Kevésbé magasban zajlik a slacklining nevű edzésforma, ahol a sportolni vágyó egy kifeszített hevederen egyensúlyoz és próbál meg ugrásokat, akrobatikus mutatványokat végezni. Többek között Madonna is odáig van ezért a módszerért. Mindezt nem muszáj az égben végezni, a hevedert két fa közé, akár fél méter magasba is kifeszíthetjük.

Miért jó?

Ez az edzésforma remekül javítja az egyensúlyérzéket, és formásra edzi a comb- és a farizmokat.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]
Kövesd az Ez zsír!-t a Facebookon is!


Sikertörténetek, szakértői segítségnyújtás, egészséges életmód, fogyókúra és átalakulás. Egy nagyszerű program, ami segít neked, hogy elérd a céljaidat!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS AZ EZ ZSÍR! OLDAL!



Ezerjófű, az emésztés legfőbb segítőjehttp://www.life.hu/ez-zsir/20130716-gyogynoveny-ezerjofu-az-emesztes-legfobb-segitoje.htmlA sorozatsztár 2013 bikini-királynője - Fotóhttp://www.life.hu/ez-zsir/20130717-lucy-mecklenburgh-a-towie-sztarja-lett-a-legszebb-testu-bikinis.htmlBolti kenyér vagy otthon sütött: melyik a jobb?http://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20130716-bolti-kenyer-vagy-otthon-sutott-melyik-a-jobb-valasztas.htmlTizenegy órás fogyókúra a legújabb őrülethttp://www.life.hu/ez-zsir/20130718-lifenight-het-oras-fogyokura-a-legujabb-dietaorulet.htmlJake Gyllenhaal barátnője bemutatkozikhttp://www.life.hu/ez-zsir/20130718-lifenight-alyssa-miller-modell-jake-gyllenhaal-baratnoje-bikinis-fotokon.htmlFormás combok hetek alatt - Így csináld!http://www.life.hu/ez-zsir/mozgas/20130719-szuper-gyakorlatok-melyektol-karcsu-es-formas-lesz-a-comb-nagy.htmlMariah Carey bikiniben díváskodotthttp://www.life.hu/ez-zsir/20130719-mariah-carey-enekesno-teste-bikiniben.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.