Sikertörténet: 45 kilót fogyott Florentina

diéta fogyókúraprogram fogyás sikertörténet egészséges életmód fogyókúra mozgás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A fogyáshoz hihetetlen akaraterő és elszántság kell - ezt vallja meglepően éretten a mindössze 16 éves Florentina. A miskolci lány 45 kilótól szabadult meg 14 hónap alatt. Következzen most az ő sikertörténete.

ADJ ERŐT MÁSOKNAK! TE HOGYAN FOGYTÁL LE?

Írjátok meg nekünk az info@life.hu e-mail címünkre nevetek, lakóhelyetek, életkorotok és jelenlegi testsúlyotok kíséretében, hogy hány kilót sikerült leadnotok és milyen módszerrel. Pár sorban írjátok meg a történetet, és nagyon fontos, hogy csatoljatok hozzá fényképet: fogyás előtt - fogyás után.


A fiatal szakközépiskolás lány mindig is imádta a nassolnivalókat: édesszájú lévén naponta evett csokit, kenyeret, és nem vetette meg a cukros üdítőitalokat sem. A sport is hiányzott az életéből, így 2012-ben, alig 15 évesen 95 kilót nyomott. "Mindig is szerettem enni, ennek pedig meg is lett az eredménye. Kiskorom óta súlyproblémákkal küzdöttem, sokat csúfoltak a kinézetem miatt. A testem is jelezte, hogy valami nincs rendben: a súlytöbblet miatt sokat fájt a hátam, és az orvosok is gyakran mondogatták, hogy lépni kéne. A türkörbe nézve sem tetszett, amit láttam, és már ott tartottam, hogy nem bírtam elviselni a külsőmet. A végső lökést az adta meg, hogy kaptam a mamámtól egy nagyon csinos farmert. Én pedig elhatároztam: ebbe a nadrágba belefogyok!" - magyarázta a lány.

"Egyedül kezdtem bele az életmódváltásba. Az interneten rengeteget olvastam arról, mit és hogyan kéne ennem. Száműztem az étrendemből a 'bűnös' szénhidrátokat, a tésztát, az édességeket, a krumplit és a rizst. Helyettük zöldségből, gyümölcsből, joghurtból, kefirből, szárnyasokból és sok-sok halból állítottam össze az étrendemet, és természetesen sportolni is elkezdtem. 12 hónapja szinte minden nap mozgok valamit a suli után vagy a szabadidőmben. Aerobikozom, van otthon egy haspadom, csinálom, amit csak tudok. A váltásnak meg is lett az eredménye: 1 év két hónap alatt 45 kilótól szabadultam meg. A gyors fogyást azonban a bőröm megszenvedte, ezt főképp a karomon és a hasamon látom. Ezekre a területekre most krémeket használok, és igyekszem a tornával is javítani a bőröm állagán."

A hihetetlen kitartást látva Florentina környezete is elkezdte támogatni a lányt: "Először nem nagyon hittek bennem, de látva, hogy mennyire el akarom érni a célomat, biztatni kezdtek. Az ismerőseim le vannak döbbenve a változástól, és néha az utcán is alig ismernek meg. Az iskolában nagyon büszkék rám: sokan jönnek oda hozzám, és kérnek tanácsot a fogyókúrával kapcsolatban. Én pedig továbbra is egészségesen élek, hiszen az életmódváltásnak ez a lényege. Szerintem nagyon fontos, hogy aki hasonló cipőben jár, mint én tavaly, az merjen belekezdeni a változásba. Igaz, hogy elszántság kell és hihetetlen akaraterő, de meg kell próbálni, bele kell kezdeni, mert semmi sem lehetetlen. Eleinte nehéz lesz, az biztos, de szépen lassan kell változtatni, és kitartással igenis el lehet érni a célt. Én imádok énekelni, zenélni, és arra vágyom, hogy egyszer énekesnő lehessek. Úgy érzem, ez is sikerülhet!"

Sikertörténet: Így fogyott magabiztosra Zsuzsihttp://www.life.hu/ez-zsir/sikersztorik/20130709-sikertortenet-igy-fogyott-magabiztosra-zsuzsi.htmlSikertörténet: Így fogyott csinosra Évihttp://www.life.hu/ez-zsir/sikersztorik/20130611-sikertortenet-a-fogyokura-es-az-edzes-segitsegevel-tobb-mint-20.htmlSikertörténet: 20 kilótól szabadult meg Kittihttp://www.life.hu/ez-zsir/sikersztorik/20130429-fogyokuras-sikertortenet-kitti-2-ev-alatt-fogyott-20-kilot-a.htmlSikertörténet: 60 kilót fogyott Angélahttp://www.life.hu/ez-zsir/sikersztorik/20130423-fogyokuras-sikertortenet-angela-15-honap-alatt-fogyott-60-kilot.htmlAz év sikertörténete: 30 kilót fogyott Nikihttp://www.life.hu/ez-zsir/sikersztorik/20120313-sikertortenet-3-honap-alatt-majdnem-30-kilot-fogyott-niki.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.