Stoptáblához fagyott egy fiúcska nyelve

nyelv sérülés fagy
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fémpóznához fagyott egy 8 éves fiú nyelve az Egyesült Államokban.

A stoptáblát tartó rúd hosszas ácsorgásra kényszerítette a gyereket, aki egyébként fivére buzdítására "fagyizott" a póznával. A mentők vizet öntöttek a rúdra és a nyelvre, amivel kiszabadították a gyereket a fagy fogságából. A fiú nem úszta meg teljesen sértetlenül a nyalakodást, kórházban látták el sebét.

Az eset Oklahoma államban történt. Hogy hány fokos hideg volt, arra nem tért ki az AP amerikai hírügynökség. Hasonló baleset előfordult már korábban is az Egyesült Államokban, de több filmben is látható. A Dumb és Dumber címűben vígjátékban Jeff Bridges nézte fagyinak egy sífelvonó fémrúdját, illetve ebben az 1983-ban készült Christmas Story című családi filmben is, ahol egy kisfiút arra buzdítanak, hogy nyalja meg a jeges zászlótartó rúdat. A filmbéli kisfiúnak egyetlen másodperc is elég volt: odafagyott a nyelve hegye.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.