daganatos betegségek terhesség kemoterápia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A brit titkárnő, aki hízása miatt azt hitte, hogy első gyermekét várja, rémülettel szerzett tudomást arról, hogy valójában rákos.

Tipp! Christina Aguilera hihetetlenül meghízott. Kattints a galériáért!





Thinkstock
Thinkstock

"Azt hittem, hogy anya leszek. Egy pillanatra sem jutott eszembe, hogy egy daganat növekszik bennem. Azt hittem, a terhességtől nő a pocakom" -számolt be Kayleigh. "Amikor kiderült, miről van szó, el sem akartam hinni. Nagyon megkönnyebbültem, hogy túléltem, és remélem, később lehet még gyerekem. Nagyon izgatottan várom a jövőt, és kíváncsi vagyok, mit hoz a 2012-es esztendő."

Kayleigh éppen a 19 éves születésnapját ünnepelte barátaival 2009 júliusában, amikor a grillpartin barátai megjegyezték, milyen nagy a hasa. Furcsának találta, mert alig evett valamit, mégis kemény volt a hasa. A diagnózis előtt súlyos gyomorgörcsöket, kimerültséget és étvágytalanságot tapasztalt, a hasa pedig gyors ütemben nőtt. A fájdalom olyan gyakran jelentkezett, hogy reggelente forró fürdőt kellett vennie.

Tipp! A gyönyörű Romy Schneider arcai. Kattints a galériáért!




"Megdöbbentem, amikor megmutatták az ultrahangfelvételt. Olvastam daganatokról és rákról, ezért megkérdeztem, lehet-e erről szó, de csak annyit mondtak, hogy nem lehet kizárni a daganatot, de egyelőre nem tudják biztosan, mi nő bennem"

Thinkstock
Thinkstock

A háziorvos beutalta egy szakorvoshoz a Clatterbridge-i Onkológiai Központba, aki közölte vele, hogy rákos, és sürgős kezelésre szorul. Az orvos elmondta, hogy a daganat a megszokottól eltérően nem a csontjában, hanem a lágy szövetekben alakult ki, és elhelyezkedése miatt 24 órán belül el kell kezdeni a kemoterápiát. Kayleigh kéthónapos kemoterápiás kezelésen esett át, amely dinnye nagyságúról citrom méretűre zsugorította a daganatot, de további négy hónapot kellett várnia, mire 2010 januárjában el lehetett távolítani a tumort. A műtét után újabb hat hónap kemoterápia következett, és összesen egy évet töltött azzal, hogy ki-be járkált a kórházba.

Kayleigh tavaly novemberben összeköltözött a barátjával, és miután a múlt hónapban gyógyultnak nyilvánították, reménykedve tekint a jövőbe. Kezelőorvosa elmondta, hogy a lány rendkívüli bátorságot és pozitív hozzáállást tanúsított egész kezelése során, és jól reagált a kezelésekre. Jelenleg jó az állapota, de évekig kontrollra kell járnia a Clatterbridge-i Onkológiai Központba.

Tipp! Liptai Claudia szebb, mint valaha. Kattints a képekért!




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.