2024. máj. 9., csütörtök Alberta, Benigna, Domokos, Fehérke, Hófehérke

Kiderült! Délután 3 órakor a legjobb a szex

hormon szex férfi délután
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hiába dolgozik a többség délután háromkor, a legideálisabb időpont a szexre mégis csak ez volna: ekkor van ugyanis a leginkább összhangban a férfi és a női hormonszint.

A délutáni órákban a nők szervezetében tekintélyes mennyiségű kortizol halmozódik fel, ami segít az éberség, az élénkség elérésében. Ugyanekkor a férfiak szervezetében több az ösztrogén, aminek eredményeként "érzelmileg jobban jelen vannak" az aktus során.

Forrás: Thinkstock

A fenti elmélet Alisa Vitti hormonszakértőtől származik, aki szerint a délután 3 óra az az időszak, amikor a heteroszexuális párok számára a szex a leginkább élvezetes. A nők ilyenkor a legenergikusabbak, a férfiak ilyenkor a legérzelmesebbek, ergo a keret tökéletes egy délutáni násztánchoz.

"Amíg a férfi alszik, a szervezetében tesztoszteron termelődik, ami a szexuális vágy és teljesítmény szempontjából kulcsfontosságú. A tesztoszteronszint a reggeli órákban a legmagasabb, ez tehát a leginkább tökéletes időpont a szexre a férfiak számára. A nők ugyanakkor reggel még fáradtak, és inkább este, amikor testünkben már elegendő kortizol termelődött, kívánják meg a szexet. Éppen ezért a köztes időpont a délután három óra, amikor a férfi szervezetében több az ösztrogén, és ezért érzelmesebb" – állítja Alisa Vitti.

A pár kiegyensúlyozott szexuális életének titka az, hogy harmonizálják libidójukat, és megtalálják azt az időpontot, amikor a legjobban képesek értékelni egymás társaságát a hálószobában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.