Egy vérbeli díva: Sophia Loren

2013.09.21. 11:50

A legendás színésznő a napokban ünnepli 79. születésnapját.

Sofia Villani Scicolone néven látta meg a napvilágot az egyetemes filmtörténet egyik legnagyobb és legismertebb alakja, aki nemcsak sikeres színésznőként, hanem példamutató családanyaként és háziasszonyként is megállta a helyét. Sophia Lorent egyedüli szülőként nevelte édesanyja, aki megelégelte állandó nélkülözésüket, ezért saját maga nevezte be szépségversenyre egyre szebbé cseperedő lányát.

Forrás: AFP
Sophia Loren 1960-ban és 2012-ben

Kivételes külseje tette később színésznővé is: hiába végződött rosszul első próbafelvétele, a producer Carlo Ponti mindenáron sztárt akart faragni Sophiából. Javaslatára vette fel a Loren vezetéknevet, nem sokkal később pedig megkapta első főszerepét, az Aidát. A világhírű dívát később feleségül is vette a nála évtizedekkel idősebb Ponti, akitől két fia született. Nagyobbik fia, Carlo később Mészáros Andrea magyar hegedűművészt vette feleségül.

Portoroz - Sophia Loren nyomábanhttp://www.life.hu/lifeutazas/20130807-utazas-szorakozas-program-legy-te-is-igazi-jetset-marcello.html Díva hollywoodi módra: Nicole Kidmanhttp://www.life.hu/legytrendi/20130603-divatbotranyok-nicole-kidman-szineszno-tom-cruise-szinesz-exfelesege.html Kiből lesz a díva? Céline Dion akkor és mosthttp://www.life.hu/life/galeria/20130327-fotokon-akkor-es-most-celine-dion-grammydijas-enekesno.html Jelentéktelen fiatal lányból igazi díva lett a magyar énekesnőhttp://www.life.hu/life/galeria/20121228-fotokon-akkor-es-most-zseda-zsedenyi-adrienn-enekesno.html Mariah Carey lánya igazi kis dívahttp://www.life.hu/anyaskodj/kisbabadvan/20121219-mariah-carey-posztolta-az-instagrammon-kislanya-kepet-amint-gyongysorokkal-a.html Sminkelj, mint egy díva!http://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20121108-hogyan-legyek-jo-no-retro-smink.html
Sophia LorenOlaszországHollywoodszínésznőikondívacsaládanyaFotókon akkor és most