Kínos és ciki? Nem kell tovább piros fejjel járnod

bőr szépség szakértő arc bőrápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Viktória egyfolytában ciki helyzetbe kerül, mert folyamatosan piros az arca. Dr. Kaszab Csillához, a Life.hu szakértőjéhez fordult a kérdéseivel, aki válaszában adott tanácsokat neki.

"Tisztelt Doktornő!

Az lenne a kérdésem, hogy mit tudna ajánlani, mert az arcom mindig piros, ki van száradva. Ez főleg a munkahelyemen ciki, hiszen mindig tiszta piros a fejem. Van rajta egy-két pattanás is, de azok nem vészesek, hamar elmúlnak.

Arctisztításra egy márkás tonikot használok, és mivel száraz a bőröm, arra meg gyógyszertári hidratálókrémet. Ha otthon vagyok, nem piros és annyira nem is száraz.

Köszönöm a segítségét!
Viktória"

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Kedves Viktória!

A leírtak alapján úgynevezett rozaceás, érzékeny bőre van. Ez a bőrtípus családi hajlam talaján alakul ki, és könnyen romlik a nem megfelelő kozmetikumok használata során. A pirosodás erősödik illatanyagokban, konzerválószerekben gazdag krémek használatakor, érdemes patikai készítményeket használni.

Melegben, szaunázáskor, napozáskor, illetve szoláriumhasználatkor a rozaceás tünetek romlanak, valamint akkor is, ha gyulladás (góc) van a szervezetben. Góckutatáskor fontos a gyomor eredetű gyulladás irányában kivizsgálást végeztetni.

Üdvözlettel,
Dr. Kaszab Csilla, bőrgyógyász-kozmetológus



Tedd fel kérdéseidet a szakerto@life.hu címen! Kérdéseddel együtt azt is írd meg, hogy a Life.hu melyik szakértőjétől szeretnél választ kapni. Ezt követően hamarosan megjelenik a cikk, amely segítséget nyújthat számodra.

Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is!



Most megtudhatod, mennyire vagy stresszes!

Téged könnyen zavarba lehet hozni, vagy ember legyen a talpán, akitől megfutamodsz? Elemésztenek a gondok, vagy rugalmasan kezelsz mindenféle változást? Most kiderül!

Töltsd ki az ország nagy stressztesztjét!




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.