Ebédlőasztalon műtötték meg Blaha Lujzát

asztal műtét nőgyógyász ciszta Blaha Lujza petefészek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A színész-művésznőnél petefészekcisztát állapítottak meg, amelyet 1887. október 5-én távolított el a város legjobb nőgyógyásza. De miért pont étkezőjének asztalát használta?

Dr. Tauffer Vilmost nem csak Budapest legjobb nőgyógyászaként ismerték a főváros hölgyei. A külföldön tanult orvost a kor legnagyobb magyar művésznője, Blaha Lujza köszöntötte levélben minden év októberének ötödik napján – azon a napon, amikor dr. Tauffer úr étkezőjének asztalán operálta meg a petefészekcisztával küzdő nemzet csalogányát. Hogy miért pont ott, arról a blogon olvashatsz ide kattintva.

Blaha Lujza Forrás: www.keptar.oszk.hu

Három év fogházat kapott egy nőgyógyászhttp://www.origo.hu/itthon/20130528-harom-ev-foghazat-kapott-egy-nogyogyasz-egy-fiatal-no-halalaert.htmlFérfi vagy női nőgyógyász? Melyik a jobb?http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130327-nogyogyaszat-nok-kontra-ferfiak-te-kihez-jarsz-vizsgalatra.htmlTerhes lett a petefészek nélküli nőhttp://www.origo.hu/egeszseg/20130903-terhes-lett-a-petefeszek-nelkuli-no.htmlMelyek a petefészekrák korai tünetei?http://www.origo.hu/egeszseg/20130508-melyek-a-petefeszekrak-korai-tunetei.htmlHogyan kerül szőr a petefészekbe?http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130329-csont-es-szor-petefeszekben-kislanymagzatok-fejlodesi-rendellenessege-a-dermoid-ciszta.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.