Lábszagtól szenved a magyar

bűz fertőtlenítés lábszag kutatás cipő gumicsizma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Minden második ember szenved saját vagy közeli ismerősének lábszagától - mutatott rá egy friss felmérés. Az ok: a fertőtlenítés hiánya.

Elkészült a Nagy Lábszagkutatás! Több mint ezer ember online megkérdezésével zajlott az ország első, nagy lábszag-felmérése a MediPed megbízásából. Érdekes, hogy a nőknek szinte egyáltalán nincs lábszaga - százból ugyanis csupán nyolcan érzik úgy, hogy ez problémát okoz nekik.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

A férfiak közül minden ötödik válaszolt igennel ugyanerre a kérdésre. Összességében kiderült, minden második válaszadónak gondot okoz a saját, vagy valamelyik közeli hozzátartozójának lábszaga. A többség szerint a divat a felelős a kellemetlen szagokért. Tízből heten nevezték meg a gumicsizmát a legfőbb bűzforrásként. A férfiak inkább a műbőr cipőket okolják, de nem szerepelt jól a zokni és a tornacipő sem.

Mi a megoldás?

A lábszag a lábizzadásnak és a láb bőr- vagy köröm-fertőzöttségének a jele. Kialakulásáért a cipőben jelen lévő mikroorganizmusok a felelősek. A lábizzadás miatt a cipőben kialakul egyfajta mikroklíma, amely nedves, meleg, sötét hely, így kedvező feltételeket teremt a mikroorganizmusoknak. A megoldás: fertőtleníts! A ruházati termékek közül talán a lábbelink az, amit szinte soha nem mosunk ki - szemben például egy pólóval.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.