Tornáztatják Schumachert - Corinna naponta látogatja

Forrás: AFP/Fred Dufour -
síbaleset grenoble-i klinika Forma-1 Michael Schumacher mesterséges kóma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A grenoble-i klinikán rendszeresen átmozgatják a mesterséges kómában tartott Forma-1-es pilótát. Erre azért van szükség, nehogy legyengüljön az izomzata. Felesége Corinna mindent megtesz, hogy a lehető legtöbb időt töltsön férje betegágya mellett. 

Minden nap megtornáztatják Michael Schumachert - írja a Bild. Erre azért van szükség, hogy az izomzata ne gyengüljön és hogy testén ne keletkezzenek felfekvések.

Forrás: AFP/Fred Dufour

„Azoknál a betegeknél, akik mesterséges kómában vannak már az első naptól megkezdik a fizioterápiás kezelést. Amikor az ízületek, izmok és inak nincsenek rendszeres mozgásnak kitéve, akkor megmerevednek. Ennek elkerülése érdekében naponta egyszer meg kell mozgatni a lábakat és a karokat” – mondta el a lapnak Heinz Peter Moecke professzor.

A Forma-1-pilóta és felesége Corinna közös ismerőse a Bildnek arról beszélt, az asszony minden reggel útra kel autóval svájci házukból, Glandból s megteszi a franciaországi Grenoble-ig tartó utat, naponta összesen 350 kilométert autózik. Hogy miért nem költözik a kórház közelébe? Az asszony nem szeretné gyerekeiket kiszakítani a megszokott környezetükből.

"Corinna mindent megtesz annak érdekében, hogy a gyerekeket biztonságban tudja, és távol tartsa őket a felfokozott érdeklődéstől. Arra vár, hogy férje felébredjen. Egyébként sem gyermekeknek való egy kórház intenzív osztályán várakozni" – nyilatkozta a család egyik közeli ismerőse.

Tízéves kisfiú csodája segíthet Schumachernekhttp://www.life.hu/gyogyulj/20140124-michael-schumacher-hetszeres-forma-1-vilagbajnok-mesterseges-komaban-van-egy-angol-kisfiu-brook.htmlEgyre kisebb Schumacher esélye a gyógyulásrahttp://www.life.hu/gyogyulj/20140122-michael-schumacher-hetszeres-forma-1-pilota-apallic-szindromaban-szenvedhet.htmlMiért van Schumacher mesterséges kómában?http://www.life.hu/gyogyulj/20140120-michael-schumachert-a-tavaly-decemberben-sibalesetet-szenvedett-pilotat-mesterseges-komaban-tartjak.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.