egészségtelen életmód Cápa étel kávé
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Olyan ételkülönlegességekre bukkantunk, amelyek jogosan érdemlik ki a világ leggusztustalanabb ételei címet. Ám mielőtt pálcát törnénk a különböző nemzetek szélsőséges ízlése felett, jusson eszünkbe hazánk disznóvágásainak népszerű csemegéje, a nyers (alig megperzselt) disznóbőr és a sült vér.

A világ számos pontján lelhetünk meghökkentő külsejű, ízű és elkészítési módjában is szokatlan, mi több, undorító étkeket. Olyat is, amely akár az egészségünkre is ártalmas lehet, mégis az ott élő lakosok hagyományból, a turisták virtusból, vagy hogy semmit ne mulasszanak el az ország ízeiből, bizony szemrebbenés nélkül befalnak.

AFP
AFP

1. Gyilkoscápa-tetem

Az izlandiak cápából érlelt csemegéjének, a Hakarlnak a szagával szinte ölni lehet. De nem emiatt veszélyes a tengerpart homokjába ásott és ott akár hónapokig érlelt cápatetem, hanem mert a homokban erjedésnek indul a hús, és hiába szárítják utána szintén hónapokig, olyan baktériumok telepedhetnek meg rajta, amelyek komoly emésztőszerv-rendszeri panaszokat képesek okozni. A nyilvánvaló veszély ellenére kedvelt különlegesség, bár állítólag a helyiek is csak pálinkával alaposan meglocsolva képesek a szájukba tunkolni a vizelet- és halszagú, sajt állagú cápafalatkákat.

2. A fecske meg a nyála


madárinfluenza


Forrás: AFP
Forrás: AFP

3. Háromhetes kacsaembrió




Étkezési tanácsokért fordulj Györki Niké dietetikusunkhoz!



4. Aranyat érő kávé: Kupi luwak




cibetmacska

AFP
AFP

5. Pénisz formájú tengeri bél




gasztronómiai remekét



Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Edd magad okosra! - A leghatásosabb ételek listájahttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110221-a-leghatasosabb-agyporgeto-etelek.htmlFantasztikus találmány! Belélegezhető ételekkel táplálkozunk a jövőben!http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110128-igy-taplalkozunk-a-jovoben-belelegezheto-etelek.html10 étel, ami garantáltan fogyaszthttp://www.life.hu/tested-lelked/dieta/20110122-10-etel-ami-segit-a-fogyasban.html3 különleges japán étel, amit te is elkészíthetszhttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110110-3-kulonleges-japan-etel-amit-neked-is-meg-kell-kostolnod.html5 energetizáló étel, ami felpörgethttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20101011-5-energetizalo-etel-ami-felporget.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.