Látványos leépülés hónapok alatt: Így fogsz kinézni, ha drogozol!

következményei káros drogfüggőség kábítószer
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha azzal nyugtatod magad, hogy a drogok, mint például a metamfetamin, alig károsabbak az alkoholnál és a cannabisnál, tévedsz! A logikus érvek sokszor unalmas fejmosásnak tűnhetnek, de az új kábítószerellenes kampány fotói magukért beszélnek.

Kihullott fogak, nyúzott, ráncos bőr, üres tekintet: a kábítószerfüggők sokkoló fotóival igyekszik egy kampány - a From Drugs to Mugs- elvenni a fiatalok kedvét a drogok kipróbálásától. Döbbenetes, de a kábítószerfüggők már akár hónapok alatt is ilyen látványosan leépülhetnek. Az új kampányban most a 2004-es Faces of Meth kábítószerellenes kampány fotóit használják fel elrettentésképpen.


Pár hónap alatt így leépülhet egy drogfüggő

A képekhez drogfüggők fotóit használták fel, amelyeken jól megfigyelhető a kokain, a heroin és a metamfetamin megdöbbentően gyors, károsító hatása. Az "előtte" kép az első letartóztatásukkor készült az oregoni Multnomah megye seriffhivatalában, majd 3-10 hónappal később készült az "utána" fénykép.

"Az előtte-utána fotókkal körbeutazzák a világot, hogy a rajtuk szerepelő letartóztatott függők példája elrettentse a gyerekeket a drogoktól" - mondta Bret King, aki az eredeti Faces of Meth kampány főszervezője is volt. "Minden egyes ember, akit nyilvántartásba vettünk a kampányhoz, nemcsak metamfetamint használt, hanem keményebb szereket is - kokaint, heroint -, ugyanakkor ők is csak olyan ártatlan drogokkal kezdték, mint a cannabis vagy az alkohol. Az iskolákban a gyerekeknek megpróbálom elmagyarázni, hogy ez velük is megtörténhet, hiszen a képen szereplő emberek is csak a cannabisszal kezdték, ők sem rögtön a heroinhoz nyúltak" - tette hozzá Bret.

A statisztikák ijesztőek

A fotókon szereplő 300 rab átlagosan már 12 évesen kipróbált valamilyen drogot vagy alkoholt. 117-en először a szüleik kezdeményezésére nyúltak a szerekhez, 36 függő pedig az idősebb testvérével, rokonával próbálta ki. "Nincs házam, nincs lakásom, nincs bankszámlám, semmi pénzem sincs. A drogok és az alkohol miatt már semmim sincs" - panaszolta egy, a képen szereplő rab.

A kampányban egy 47 perces videóval is készültek a szervezők, amin az látható, ahogyan letartóztatják a kábítószereseket és azok dealereit.
A szervezők mindenkihez szeretnék eljuttatni a képeket, nem csak az általános iskolásokhoz. "Az emberek már unalmasnak tartják a drogellenes harcot, pedig nem az. Mindenkit emlékeztetni kellene arra, hogy milyen veszélyesek lehetnek ezek a szerek, főleg, hogy milyen sokan használják alkalomszerűen" - állította Bret.


Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Még csak nem is egészséges! Az 5 leggusztustalanabb étel a világonhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110223-az-5-leggusztustalanabb-es-leginkabb-egeszsetelen-etel-a-vilagon.htmlBordáiból készítettek új fület a 9 éves kisfiúnakhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110224-a-kisfiu-aki-ful-nelkul-szuletett-most-uj-fulet-kapott.htmlHáromszor halt meg és 38-szor operálták meg a motorozó nagypapáthttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110223-haromszor-elesztettek-ujra-es-38-operacion-esett-at-egy-motorbaleset.htmlMost megmutatjuk, hogy fogsz kinézni, ha durván elhízol!http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110222-kampanyt-indit-a-kormany-az-egeszsegtudatos-eletmodrol.htmlKét szív dobog egy 36 éves amerikai férfi mellkasában - videó!http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110222-ket-sziv-dobog-egy-36-eves-amerikai-ferfi-mellkasaban.htmlMás eszét veszti - én undorodom a szextőlhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110221-mas-eszet-veszti-en-undorodom-a-szextol.html


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.