A napi 8 liter kóla okozhatta egy 30 éves nő halálát

kálium kóla egészségtelen életmód dohányzás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az orvosszakértői vizsgálat szerint Natasha Harris, a harmincéves édesanya halálát szívroham okozta, amihez valószínűleg a napi 8 liter kóla fogyasztása is hozzájárulhatott. A gyártó szerint ilyen mennyiség még vízből is halálos lehet.

Valószínűleg hipokalémia vagyis alacsony káliumszint okozta az édesanya szívrohamát, ami miatt életét vesztette - mondta dr. Dan Mornin patológus. A szakértő szerint ezt a nem megfelelő táplálkozás és a napi 8-10 liter kóla fogyasztása idézhette elő. "Reggel az első dolga volt, hogy az ágya mellett kikészített kólából kortyoljon egyet, és nap végén elalvás előtt is szénsavas üdítőt iszogatott" - mesélte Chris Hodgkinson, a nő férje. Elmondása szerint a nő emellett alig evett és napi 30 szál cigarettát szívott el, ami miatt az utolsó időszakban magas vérnyomásra és fáradékonyságra panaszkodott.

Thinkstock
Thinkstock

Az orvosszakértő szerint a kólában található koffein szintén hozzájárulhatott a nő halálához, hiszen ilyen mennyiségtől nagyon magas koncentrációt érhetett el a vérében. Ugyanakkor Lisa Te Morenga, az Otago Egyetem táplálkozástudományi szakértője elmondta, hogy hideg éghajlaton, ilyen nagy mennyiségben bármilyen típusú folyadék halálos lehet, ugyanis felborítja a szervezet természetes működését és egyensúlyát.

Tipp! A rémesen öltözködő tinisztár lett a legstílusosabb híresség. Kattints a galériáért!


Elindult az Ez zsír! fogyókúrás- és
életmódprogramunk!


REGISZTRÁLNI SZERETNÉK!

Csatlakozz hozzánk iWiW-en és Facebookon!



"Még várom haza" - Fülgyulladás miatt vesztette el édesanyját két kicsi lányhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120426-fulgyulladas-miatt-vesztette-el-edesanyjat-ket-kicsi-lany.htmlVigyázz! Ezért tilos a bolti gyümölcsjoghurt a babaétrendbenhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120503-vigyazz-ezert-tilos-a-bolti-gyumolcsjoghurt-a-babaetrendben.htmlA gyógyteák is kórházba juttathatnak - így használd őket helyesen!http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120503-a-gyogyteak-is-korhazba-juttathatnak-igy-hasznald-oket-helyesen.htmlMagas sarkú cipő - amit a reklámok elhallgatnak a divatos lábbelirőlhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120426-magassarku-cipo-amit-a-reklamok-elhallgatnak-a-divatos-labbelirol.htmlFelelős lehet-e a fogamzásgátló tabletta egy megromlott házasságért?http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120426-felelos-lehete-a-fogamzasgatlo-tabletta-egy-megromlott-hazassagert.htmlInnen tudod, hogy a nő megjátssza az orgazmust (18+)http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120426-innen-tudod-hogy-a-no-megjatssza-az-orgazmust.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.