bőrbetegség kínai kislány ráncok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Kínában élő egyéves Yuxin Xiaoli arcát és testét egy rendkívül ritka bőrbetegség következtében ráncok borítják, mivel bőre szinte teljesen elveszítette rugalmasságát. A kínai kislány egy aszott öregemberre emlékeztet, ráadásul Yuxin a bőrbetegség mellett tüdőgyulladástól, asztmától és szívbetegségtől is szenved.

Az egyéves kínai kislány a cutis laxa nevű ritka összekötőszövet-rendellenességtől szenved - képet itt láthatsz a kislányról -, mely jelenleg gyógyíthatatlan bőrbetegség, a világon körülbelül mindössze 200 regisztrált beteget tartanak nyilván. A cutis laxa latin kifejezés laza, lógó bőrt jelent, mivel a betegség következtében a bőr és a kötőszövetek elveszítik rugalmasságukat és a bőr erősen ráncosodni kezd, különösképpen a nyakon, a hónaljban, illetve a lágyéktájon. A betegség a test többi részének kötőszöveteit is érintheti, ami súlyos szív- és érrendszeri problémákat, valamint ízületi, bél- és tüdőbetegségeket is okozhat.

Thinkstock
Thinkstock

Illusztráció

A kislány szülei úgy vélték, hogy az összes többi kisbaba is így néz ki, ezért eleinte nem is aggódtak a gyermekük kinézete miatt, csak később jöttek rá, hogy a kicsi valószínűleg nem egészséges. "Előfordult, hogy amikor kontrollra kellett mennünk az orvoshoz, egy másik kisgyerek elsírta magát, annyira megrémült, mikor meglátta Yuxint, valamint az is megrázó élmény, hogy mindenki úgy bámul rá az utcán, mintha földönkívüli lenne" - mondta Cao Niu, a kislány nagymamája.

A cutis laxához általában sajnos nemcsak esztétikai, hanem komoly egészségügyi bajok is társulnak. Jelen esetben Yuxin szívproblémáktól és tüdőrendellenességtől, valamint asztmától is szenved. Szülei már nem kevesebb mint 80 000 jüant (közel 2,8 millió forintot) költöttek kislányuk kórházi kezelésére. Azonban szerencsére betegsége ellenére a kislány nagyon is élénk és energikus, sőt gyorsan és könnyen tanul és rendkívül okos is.

21 millió forintért Ken babává műttette magát egy férfihttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20121024-90-plasztikai-muteten-esett-at-ken-baba-hasonmasa.htmlKirály Linda nem akar piszkafa lennihttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20121026-kiraly-linda-pajzsmirigy-betegsege-miatt-keptelen-fogyni.htmlTermészetes gyógymódok őszre-télrehttp://www.life.hu/gyogyulj/20121024-nem-muszaj-antibiotikum-termeszetes-gyogymodok-az-osziteli-idoszakra.htmlZarának naponta 500 orgazmusa vanhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20121019-a-no-akinek-naponta-500-orgazmusa-van-allando-szexualis-izgalom.html90 éves testben él a 46 éves családapahttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20121025-gyomirtoval-gyogyulhat-a-90-eves-testu-csaladapa.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.