fashion week arcél plasztikai beavatkozás férfiasság James Bond
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Évről évre egyre több férfi jelentkezik plasztikai beavatkozásra, akik elsősorban az arcvonásaikon szeretnének változtatni. A legújabb trend szerint Daniel Craig és Jon Hamm férfias, szögletes, határozott vonalú álla a legnépszerűbb, miközben Leonardo DiCaprio fiús kinézete kiment a divatból.

A Details című életmódmagazin beszámolója szerint az utóbbi időben egyértelműen megváltozott a divatirányzat a férfi plasztikai sebészetben, ugyanis mostanában a férfiak inkább az olyan határozott arcélű, karakteres férfiakra szeretnének hasonlítani, mint a James Bondot alakító Daniel Craig, Jon Hamm vagy Michael Fassbender, miközben Leonardo DiCaprio, Zac Efron, vagy éppen Tobey Maguire kisfiús vonásai kimentek a divatból.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Daniel Craig

"Egyre kevésbé népszerűek a hagyományos értelemben gyönyörűnek tartott arcvonások, inkább férfiasabb, határozott vonalakra vágynak a férfiak" - mondta dr. Steven Teitelbaum, a Los Angeles-i Kalifornia Egyetem (UCLA) orvosi karának plasztikai sebészeti docense.

Az Esztétikai Plasztikai Sebészek Amerikai Szövetségének 2012-es adatai alapján kiderült, hogy a tavalyi évben összesen csaknem 800.000 szépészeti beavatkozást végeztek el férfiakon, ami az összes plasztikai műtét körülbelül 9 százalékát teszi ki. 1997 óta a férfiak plasztikai műtétek száma nem kevesebb mint 121 százalékkal nőtt meg, és a legnépszerűbb beavatkozások között szerepel a zsírleszívás, az orrplasztika, a szemhéjműtét, a mellkisebbítés és az arcfelvarrás. Manapság a legnépszerűbb beavatkozásnak a nyaki mikro-zsírleszívás számít, mivel ennek következtében eltűnik a toka, és jobban kirajzolódik az állcsont vonala, ami férfiasabb, határozottabb külsőt kölcsönöz.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Jon Hamm

A Texasi Egyetem kutatói kimutatták, hogy jó külsejű emberek hamarabb kapnak munkát, gyakrabban léptetik elő őket, és átlagosan 3-4 százalékkal több pénzt keresnek, mint az átlagosnál rosszabb kinézetű társaik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.