Jacqui, a vagina nélkül született lány

hüvely szexuális élet egészség méh vagina
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 19 éves Jacqui Beck két évvel ezelőtt sokkoló hírrel szembesült orvosánál, akihez hátfájása miatt fordult, és távozóban, csupán mellesleg említette meg, hogy még nem menstruál. Az orvos elvégzett egy vizsgálatot, mely kimutatta, hogy a lánynak MRKH-szindrómája van, vagyis se méhe, se méhnyaka, se hüvelynyílása nincs.

A lány először el sem akarta hinni, hogy valóban ez a diagnózis, hiszen soha életében nem érezte, hogy bármiben is különbözne a többi lánytól. Orvosa azonban elmagyarázta neki, hogy sajnos az MRKH-szindróma miatt soha nem lesz képes teherbe esni, illetve kihordani vagy megszülni egy gyermeket. A lányt azért is érte hidegzuhanyként a hír, mivel még nem élt szexuális életet, ha ugyanis megpróbálta volna, magától is rájött volna, hogy a hüvelyén - amely látszatra teljesen szokványos volt - valójában nincs nyílás. "Sírva mentem haza az orvostól. Minden, amiről korábban álmodoztam - hogy egyszer majd én is teherbe esem és gyermeket szülök - egy szempillantás alatt szertefoszlott" - mesélte a lány, aki úgy érezte, ezek után többé már nem is számít nőnek.

Forrás: Twitter/Jacqui Beck

Gyereket ugyan nem szülhet, de teljes szexuális életet élhet

Tizennégy éves kora körül Jacqui-nak számos barátnője számolt be róla, hogy már menstruálnak, ám ő nem aggódott, mivel úgy gondolta, sovány, magas testalkata miatt neki később fog megjönni az átlagnál. Ezért inkább a jövőjére gondolt, és 17 évesen beiratkozott egy zeneiskolába. Amikor azonban az orvosnál tett látogatása után megkapta a sokkoló hírt, annyira kétségbe esett, hogy senkinek nem bírt beszélni róla, édesanyjának is csak e-mailben merte megírni. Ezután édesanyjával együtt szakemberhez fordultak, aki a londoni Queen Charlotte és Chelsea Kórházba küldte a lányt, ahol egy tágító kezelés révén próbálták vagináját a megfelelő méretűre nyitni. A kezelés egyelőre sikeresnek tűnik, és amennyiben a lány továbbra sem adja fel, nagy valószínűséggel nem lesz szüksége műtétre, viszont képes lesz a jövőben szexuális életet élni. A kórházban Jacqui számára javasoltak egy csoportot, ahol hasonló sorsú lányokkal találkozhatott, így már kevésbé érezte magát magányosnak és kitaszítottnak.

Mi az az MRKH-szindróma?

Az MRKH-szindróma, azaz Mayer Rokitansky Küster Hauser-szindróma egy igen ritka rendellenesség, mindössze minden ötezredik nőt érinti Angliában. Az érintett nőknél a petefészek rendben működik, így a pubertás jelei is jelentkeznek, ám mivel se méhük, se méhnyakuk, se hüvelyük nincs, a menstruációjuk nem indul meg. Mivel a vaginájuk kívülről teljesen normálisnak látszik, tizenéves kora előtt általában nem derül ki senkiről, hogy ez a betegsége, csak akkor, amikor először készül szexuális életet élni, illetve amikor már eléri azt a kort, hogy furcsa legyen: nem indul meg a menstruációja. A diagnózis felállítása után sok nőnél megoldást jelent, ha egy speciális, henger alakú eszköz segítségével saját maga fokozatosan kitágítja a hüvelynyílását, ám ha ezzel nem érnek el eredményt, műtétre van szükség. A kezelést követően a nők képesek lesznek szexuális életet élni, és a petesejtek leszívásával, majd megtermékenyítésével, béranya segítségével gyerekük is lehet.

Béranya segítségével saját gyermeke is lehet

Ha a jövőjéről kérdezik, Jacqui abban bízik, hogy fog találkozni egy olyan fiúval, aki ezzel az állapottal együtt elfogadja őt, ha pedig majd gyereket szeretnének, talán béranya segítségét kérik vagy örökbe fogadnak egy kicsit. A kezdeti sokk után a lány ma már nem szégyelli a történteket, és bátran kiáll a nyilvánosság elé is, mert úgy érzi, ezzel segíthet azoknak, akik hasonló helyzetben vannak. Maga is meglepődött, milyen pozitívan fogadta környezete a hírt, és azóta is milyen sok szeretetet és támogatást kap.

A most 19 éves lány nagyon szívesen énekelget, amit meg is oszt mindenkivel az interneten: íme az egyik videója:

Egyre nagyobb divat a vaginaránctalanításhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20131112-nemi-szervek-fiatalitasa-es-ranctalanitasa-ferfiaknal-es-noknel.htmlMi van a combok között? - Nagy vaginakörkép (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20130613-szex-szerelem-parkapcsolat-mi-van-a-combok-kozott-a.htmlVaginaszűkítő műtétért fizetett a szexi világsztárhttp://www.life.hu/gyogyulj/20130131-eddie-cibrian-exfelesege-brandi-glanville-konyvet-ir-mert-elhagytak-leann.htmlVagina-akta: 8 dolog, amit nem tudtál róla (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20130108-szex-szerelem-szexualitas-utazas-a-vaginad-korul-8.htmlMiért jobb a fehér vagina?http://www.origo.hu/nagyvilag/20120924-borfeherites-delkeletazsiaban-divat-vagy-tarsadalmi-statusz-a-vilagos-bor.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.