Különleges dekoráció, ami gyógyít: így segít a sótégla allergia, asztma ellen

sóterápia dekoráció lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A sóbarlangok előnyeiről sokan, sokféleképpen írtak már. Az asztma és más légúti megbetegedések kezelésére hatékonyan használható sóterápiáért azonban ezentúl nem kell feltétlenül kimozdulni otthonról.

www.sotegla.hu
www.sotegla.hu

Az egyre növekvő légszennyezettség megnövelte az elmúlt időszakban a légúti megbetegedések számát, többen küzdenek allergiás, asztmás tünetekkel. Ezekre a problémákra már régóta hatásos gyógymódnak bizonyultak a sóbarlangok, sókamrák; a só áldásos hatásának köszönhetően ugyanis csökken a száraz köhögés, energikusabbá válhatsz, a szervezeted pedig ellenállóbb lesz a különböző fertőzésekkel szemben. Persze az a jó, ha több órát el tudsz tölteni ilyen sókamrákban: ha a lakásodba viszed be ezt a csodaszert, sokat tehetsz az egészségedért.

Tipp! Angelina Joliet gúnyolja az egész világ! Kattints a galériáért!



Himalájai só - az igazi

Az elmúlt években egyre kedveltebbé vált a himalájai só, melynek gyógyhatását már ősidők óta használják - a modern világban sókamrák útján, a só ugyanis melegítve, megvilágítva fejti ki igazán ionizáló, levegőtisztító hatását. A sót az észak-pakisztáni hegységben bányásszák, ahol a világ második legnagyobb sóbányája található. Az innen származó ásvány azért különlegesebb a többinél, mert több millió év alatt külső szennyeződésektől mentesen alakult ki, ennek is köszönheti vöröses-sárgás színét - ezzel szemben a lengyelországi, legnagyobb bányából származó só inkább szürkés árnyalattal bír, mivel némi szennyeződést is tartalmaz.

Thinkstock
Thinkstock

A sókristályok bioenergiája egyaránt jó hatással van a vesékre, az idegrendszerre, a hormonháztartásra, a vér méregtelenítésére, miközben hatékonyan gyógyítja a légúti megbetegedések mellett a reumás fájdalmakat, idegfájdalmakat és a magas vérnyomásra is előnyös hatást fejt ki.

Különleges dekoráció a lakásba

A himalájai sóból különböző méretű darabokat alakítanak ki, így csempét és téglát is egyaránt beszerezhetsz magadnak, melyek esztétikus építőanyagként funkcionálhatnak. Ezekből könnyen dekoratív sófalat lehet kialakítani, mely megvilágítva színterápiás megoldásként javítja a hangulatod, és a lelkedet is ápolja. A hátsó világítás révén nemcsak dekoratív eleme lehet a hálószobádnak vagy a nappalidnak, de a fényforrások hője megnöveli a kipárolgó sórészecskék számát is.

Tipp! Fékeveszett parti a medencékben az V. Fürdők Éjszakáján! Kattints a galériáért!



Emellett gyakorlatilag csak a fantáziád szabhat határt annak, hogy hogyan használod fel a téglákat. A lépcső burkolataként, dekorációjaként is bevetheted, vagy az ajtókeret köré is kialakíthatsz egy látványos ívet, sőt akár megvilágított padlóként is funkcionálhat az egymás mellé pakolgatott sótégla. Persze ha a pénztárcád megengedi, a legjobb egy külön kis sószobát kialakítani a lakásban, vagy esetleg egy félreeső zugot sótéglákkal leburkolni, hogy igazán kihasználhasd a só jótékony hatását.

www.sotegla.hu, www.ingatlan.com
www.sotegla.hu, www.ingatlan.com

Mennyibe kerül?

A sótéglából kialakított fal, esetleg egyéb dekorációs elemek vitathatatlanul költségesebbek, mint egy egyszerű sólámpa, ám sokkal hatékonyabb, mutatósabb és eredményesebb is lehet az egészséged szempontjából. Egy darab sótéglát már egész kedvező áron beszerezhetsz, hiszen több helyen jelentős akciókkal kínálják a terméket: egy normál, 20x10x5 centiméteres méretekkel rendelkező darab 990 forintért is megvehető kedvezményesen, de eredeti ára is csak 1400 forint körül mozog. Egy 20x10x2,25 centiméteres, úgynevezett sócsempe pedig ennél pár száz forinttal olcsóbban is kapható már. Egy darab teljes ára 800 forint körül mozog.

Ha nagyobb felületet szeretnél kialakítani, netán egy falat a hálószobádban, akkor viszont mélyebbre kell nyúlnod a zsebedben, hiszen egy négyzetméternyi falfelület kialakítása megközelítőleg 80 ezer forintba kerül, melybe egyébként olykor a háttérvilágítás is benne foglaltatik.

Tipp! Exkluzív képek az RTL Klub sztárjáról! Kattints a galériáért!



5 lelki ok, ami parlagfű-allergiát okozhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110829-parlagfu-allergia-lelki-okai.htmlA 21. század újabb betegsége: halált is okozhat a tisztítószer-allergia!http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110809-21-szazad-ujabb-betegsege-halalt-is-hozhat-a-tisztitoszerallergia.htmlA 4 leggyakoribb, allergiát okozó ételadalékhttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110801-a-4-leggyakoribb-allergiat-okozo-eteladalek.htmlA leggyakoribb allergiák Magyarországonhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110614-a-leggyakoribb-allergiak-magyarorszagon.htmlPofonegyszerű trükk a rákkeltő anyagok ellen - Ezt a 4 növényt költöztesd a lakásba!http://www.life.hu/hazitunder/haziasszonytippek/20110720-pofonegyszeru-trukk-a-rakkelto-anyagok-ellen-ezt-a-4.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.