Designlámpa fillérekből, saját kezűleg

lámpa otthon barkácsolás stílus lakberendezés lakás dizájn
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ragasztó, némi fonal és egy kis türelem: mindössze ennyi kell ahhoz, hogy látványos designelemmel bővüljön a lakásod anélkül, hogy több százezret költenél.

Szükséges eszközök:

- egy óriási, kerek léggömb
- pumpa
- 3 gombolyag vastagabb, de könnyű pamutfonal
- vazelin
- alkoholos filc
- tapétaragasztó
- szélesebb műanyag edény, amit nem sajnálsz a végén kidobni
- fakanál, amit szintén nem sajnálsz eldobni
- gumikesztyű
- a lámpa lelke: zsinór, izzófoglalattal és izzóval

www.pickles.no
www.pickles.no

Így alkosd meg

Elsőként keverd ki a tapétaragasztót a dobozon található elkészítési útmutató alapján, majd keverd bele a gombolyagról letekert fonalat - de vigyázz, hogy ne csomózódjanak össze a szálak. Addig nyomogasd és kevergesd a fonalat a ragasztóban, amíg az alaposan beszívja a tapasztó anyagot.

Fújd fel a léggömböt akkorára, amekkora lámpát szeretnél, kösd meg alaposan a lufi száját, majd utóbbi köré rajzolj egy nagyobb kört - itt lógatod majd bele a lámpazsinórt. Ha végeztél ezzel, vékonyan kend be vazelinnel az egész léggömböt, így nem ragad majd rá a fonal.

www.pickles.no
www.pickles.no

Köss a lufi szájára egy hosszabb zsinórt, és ennél fogva akaszd fel olyan magasra, hogy kényelmesen dolgozhass rajta. Ezután nincs más dolgod, mint felvenni a gumikesztyűt, megkeresni a ragasztós fonal egyik végét, és függőlegesen, vízszintesen, majd ahogy éred, körbe-körbe teleragasztani vele a léggömböt szorosan, de vigyázva arra, hogy utóbbi ne durranjon ki időközben. (Szerencsére a nagyobb méretű léggömböket erősebb gumiból készítik.) A ragasztás közben ügyelj arra is, hogy a filccel rajzolt körön belülre ne kerüljön fonal.

Ha elkészültél, már csak meg kell várnod, hogy alaposan megkössön a tapétaragasztó, és megszáradjon a lámpa. Ezután leeresztheted a lufit, rögzítheted a lámpaburát a beleengedett lámpazsinórra, és a mennyezetre lógatva máris gyönyörködhetsz a designlámpád különleges fényében.

Újítsd fel régi, kopott komódod egy délután alatt!http://www.life.hu/hazitunder/lakas/20120927-dekorotletek-regi-kopott-komodhoz-egy-delutan-alatt-felujithatod.htmlMeguntad a tányérod? Így lesz igazán dizájnoshttp://www.life.hu/hazitunder/lakas/20120926-hogyan-legyek-jo-no-dizajnos-tanyerfestes-segit-a-megunt-tanyerkeszleten.htmlSzorul a kulcs, akad a zár? Tippek zárcsere helyetthttp://www.life.hu/hazitunder/lakas/20120925-szorul-a-kulcs-akad-a-zar-elsosegely-zarcsere-helyett.htmlKárpittisztítás: filléres szerek a foltok ellenhttp://www.life.hu/hazitunder/lakas/20120924-karpittisztitas-hazilag-filleres-szerekkel-a-foltok-ellen.htmlKoszos, repedéses fal? Praktikák festés helyetthttp://www.life.hu/hazitunder/lakas/20120921-koszos-repedesekkel-teli-fal-hazi-praktikak-festes-helyett-barkacs.htmlSzűk és zsúfolt? Trükkök aprócska otthonokbahttp://www.life.hu/hazitunder/lakas/20120913-szuk-es-zsufolt-a-lakasod-optikai-trukkok-kis-alapteruletu-otthonokba.htmlKopott, szürke, repedésekkel teli fugák: újítsd fel saját kezűleg!http://www.life.hu/hazitunder/lakas/20120913-barkacsolas-otthon-kopott-szurke-repedesekkel-teli-fugak-ujitsd-fel-sajat.htmlKészíts személyre szóló tányéralátétet a kicsinek!http://www.life.hu/hazitunder/lakas/20120918-hogyan-legyek-jo-no-tanyeralatet-gyerekeknek.htmlCsöpög a csap? Így szereld meg saját kezűleg!http://www.life.hu/hazitunder/lakas/20120912-barkacsolas-otthon-csopog-a-csap-igy-szereld-meg-sajat-kezuleg.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.