A legjobb megasztáros pillanatok 2003-2008

Caramel Rúzsa Magdi Oláh Ibolya döntő Megasztár Tóth Vera verseny énekes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lassan a felénél járunk a Megasztár 5-nek, a lélegzetelállító, profi show-nak, ami immár az ötödik szériáját éli. Ahogy hétről hétre nézem a műsorokat (és volt sok produkció, amit nagyon élveztem), rájöttem valamire: ebből az eresztésből kettő vagy három olyan dal volt, ami eszembe jut a villamoson, a megasztáros verzióban. Nem több, maximum három.

Aztán ma bekukkantottam a számítógépem "Megasztár" zenei mappájába, és még mielőtt kinyitottam volna, a fülembe csengtek az első három tehetségkutató hangjai és meghatározó előadásai. Nem tudnám két kezemen sem megszámolni őket. Igazi borzongós vagy éppen vigyorgós és bőrből kibújós produkciók voltak. Ezen felbuzdulva készítettük el ezt a kis megasztáros összeállítást 2003-tól 2008-ig. A mérleg egyértelműen az első három széria felé dől. A negyediket majdhogynem méltatni sem tudjuk, az ötödikben pedig még biztos várnak ránk igazi meglepetések, szóval nem is összegeztük!

Megasztár 1 (2003) - Oláh Ibolya, Tóth Vera, Mujahid Zoli

Oláh Ibolya, a tiszadobi lázadó történetét szinte mindenki ismeri, ahogy különleges, rekedtes hangját is. Ő volt az első olyan énekes a műsor történetében, aki nemcsak tehetségével, de átütő előadásaival is bizonyított. A Szállj fel magasra és Máté Péter: Hazám című dala szólt a legszebben Ibolyától, aki végül a dobogó második fokán végzett. Elképesztő előadó. Mujahid Zoli a műsor elején esett ki, de Mondd mennyit ér? című saját szerzeménye meghatározó dallama volt az első szériának. Tóth Vera, aki végül a 2003-as Év Hangja lett, már a válogatókon lenyűgözött mindenkit Cserháti Zsuzsa: Hamu és gyémántjával. Aztán jött a New York, New York, és egyre jobban fejlődött a tapolcai lány. A verseny óta Vera profi énekesnővé vált, poposabb és jazz vonalon is bizonyított.

http://www.youtube.com/v/b2QjanFYHnE?fs=1&hl=hu_HU&rel=0&color1=0x3a3a3a&color2=0x999999


Megasztár 2 (2004) - Molnár Ferenc 'Caramel', Tóth Gabi, Gál Csaba 'Boogie', Pál Tamás

Tóth Gabi berobbant a Thrillerrel, és hétről hétre jobb előadásokkal szórakoztatta a zsűrit és a tévénézőket. Bajlódott az angol szövegekkel, de a hangjával kárpótolta a szövegbéli hiányosságokat. A másik Tóth lány is leginkább a műsor után bontakozott ki, elég érdekes stílust képvisel most, de az vitathatatlan, hogy érdekes és egyedi hangja van. Boogie muzikális, profi és kedves karakter. Több zenekarban is játszott már, és a Megasztár színpadán mindig a maximumot nyújtotta. Üde színfolt volt a versenyben. Pál Tamás, aki a vigaszágról jutott be a döntőkbe, sajnos igen hamar búcsúzott, de a The Calling: Wherever you'll go című balladájával sok mindenkit levett a lábáról. Gyönyörű orgánum, amit a filmszakma is felismert, hiszen jelenleg is szinkronszínészként tevékenykedik. Caramel az öt széria egyik legtehetségesebb és legszimpatikusabb arca. A műsorban elhangzott dalai közül szinte mindegyiket ki tudnánk emelni: Egy elfelejtett szó (és el is felejtette...), Shine, Szállok a dallal, Jégszív, End of the road, A felszarvazottak balladája, You really got me... és sorolhatnám tovább. Maga a zene, a nyugalom, a tehetség.

http://www.youtube.com/v/2tQ3SCCGnNs?fs=1&hl=hu_HU&rel=0&color1=0x2b405b&color2=0x6b8ab6

Megasztár 3 (2005) - Rúzsa Magdi, Póka Angéla, Szabó Eszter, Kontor Tamás, Varga István

A harmadik Megasztár bővelkedett leginkább a fantasztikus énekesekben. Póka Angéla megosztó személyisége és elképesztő előadásmódja szinte sokkolt, a szó pozitív értelmében. Nem félt elénekelni Sting: Russians című számát, a fiatal generáció megismerhette általa a Szomorú vasárnapot is. Nagyon sajnálom, hogy az interneten sehol sem találom a Nothing compares to you című számot Póka előadásában. Eszelős! Szabó Eszter, a kalapos, karcos hangú boszorkány már az előválogatón elérte, hogy hússzor visszahallgassam a Proud Maryt. Kiemelkedő volt előadásában a Basement Jaxx: Good luck című slágere is. Eszter későbbi férje, Kontor Tamás is igazi figura volt, a Time after time újragondolt verziójával nagyot alakított egy szál gitárral. Varga István, a mosolygós villamosvezető is megérintette az országot csiszolatlan, de végtelenül kellemes hangjával. A győztes, a kishegyesi gyémánttorkú énekesnő, Rúzsa Magdi lett, nem véletlenül. Családok mondták le a hétvégi vendégséget csak miatta, mogorva, jégszívű fickók pityeregtek az előadásain. 19 éves volt akkor, de szinte "sugárzott" a tévén keresztül is. Sajnálom, hogy egyik döntőn sem lehettem jelen, elképesztő élmény lehetett. Újraértelmezte a United: Végső vallomását, megríkatott a Most élsz, a The winner takes it all, a May it be, az Ederlezi, ami nem "csak" egy dal, hanem komoly társadalmi felelősségvállalás volt. Megőrjített a Highway to hell, az I want to break free. Magdiért egy ország izgult, ritkán születik ilyen elemi erejű, tiszta hangú tehetség.

http://www.youtube.com/v/t-H47c3xnZo?fs=1&hl=hu_HU&rel=0&color1=0x402061&color2=0x9461ca

Megasztár 4 (2008) - Király Viktor, Hien, Bencsik Tamara, Fekete Dávid, Lakatos Krisztián

Bajban vagyok, mert átütő előadás híján volt a Megasztár 4-ik része. Úgy gondolom, hogy a leggyengébb felhozatalt 2008-ban kaptuk. Voltak kislányok, Hien és Lüszike, Hien időnként kellemeseket énekelt, de valahogy hiányzott belőle a kraft. Nkuya Sonia igen hamar távozott a show-ból, de Pinktől a Just like a pillt élvezhetően és átéléssel énekelte el. Szecsődi Karcsi Your love is my love-ja is fogyasztható volt. Azóta a fiatalok együtt is zenélnek, de meghökkentő klipjük és bugyuta szövegük sajnos nem a legjobb próbálkozás. Bencsik Tamara kétnyelvű Molitva éneke meggyőző volt. Lakatos Krisztián hamar "megtalálta" a stílusát, a műsorban semmi kiemelkedőt nem hallottunk tőle, ahogy a második helyezett Fekete Dávidtól sem szakadt le a mennyezet. Majdnem végig musical-betétdalokat énekelt, semmi változatosság. A győztes, Király Viktor hangja kellemes, r'n'b zenékhez kiváló, az előadásai azonban neki is erőtlenre sikerültek. Nem rosszindulat vezérelt a 4. szériával kapcsolatosan, csupán maradandót nem hallhattunk. A műsor legjobb része a duettest volt, amikor a régi megasztárosok csatlakoztak az újakhoz, és felturbózták a pislákoló "csillagokat".

http://www.youtube.com/v/rY09jsnywos?fs=1&hl=hu_HU&rel=0








Szíj Melindát visszavárja szerelmehttp://www.life.hu/legykepben/napifriss/20101112-szij-melindat-visszavarja-szerelme.htmlSztárok, akik lentről kezdtékhttp://www.life.hu/legykepben/sztarok/20101109-sztarok-regen-es-most.htmlSzétplasztikázott hírességek egykor és mosthttp://www.life.hu/legykepben/sztarok/20101111-szetplasztikazott-hiressegek-egykor-es-most.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.