Jonny Depp Golden Globe-díj mozifilm A közösségi háló A király beszéde
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tegnap kihirdették a január 16-i Golden Globe-díj jelöltjeit: a legtöbb jelölést A király beszéde című film kapta, Johnny Depp pedig önmagával száll majd ringbe.

A jelölteket 25 filmes és televíziós kategóriában Philip Berk, a díjakról döntő Hollywoodi Külföldi Tudósítók Szövetségének (HFPA) elnöke ismertette. A 68. Golden Globe-díjátadó 2011. január 16-án lesz a Beverly Hilton Hotelben. Idén hét kategóriában is jelölték a The King's Speach - A király beszéde - című brit történelmi drámát. A film VI. György brit uralkodóról szól, és nemcsak a legjobb drámai film kategóriájában nyerhet majd, de a főszerepet alakító Colin Firth, valamint Helena Bonham Carter és Geoffrey Rush is megnyerheti a díjat.

http://www.youtube.com/v/OAm7gRXFiRo?fs=1&hl=hu_HU

A drámai filmalkotások öt jelöltje között szerepel még a Black Swan (Fekete hattyú) című balettdráma, a The Fighter (A harcos) című bokszfilm, az Eredet és A közösségi háló című Facebook-film is. A legjobb vígjátékok között van az Alice Csodaországban, a Díva című zenés film, a The Kids Are All Right (A gyerekek jól vannak) című film, a Red című akciókomédia és Az utazó című akciófilm. A közösségi háló és a The Fighter hat-hat jelölést gyűjtött össze.

A legjobb drámai színészek között Jesse Eisenberg (A közösségi háló), Colin Firth (A király beszéde), Mark Wahlberg (The Fighter), James Franco (127 Hours) és Ryan Gosling (Blue Valentine) száll versenybe. A legjobb drámai színésznő díját pedig Halle Berry (Frankie and Alice), Nicole Kidman (Rabbit Hole), Jennifer Lawrence (Winter's Bone) Natalie Portman (Black Swan) vagy Michelle Williams (Blue Vaelntine) kaphatja.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=j4je3ZwQQy1fapi1

A vígjáték, illetve musical műfajban a legjobb színész kategóriában Johnny Depp önmagával szállhat harcba: Az utazó és az Alice Csodaországban című filmekért egyaránt begyűjtötte a jelöléseket. A színésznőknél a The Kids Are All Right két szereplője, Annette Bening és Julianne Moore versenyeznek Anne Hathaway (Szerelem és más drogok), Angelina Jolie (Az utazó) és Emma Stone (Könnyű nőcske) színésznőkkel.

http://www.youtube.com/v/tgGcWiyD9tg?fs=1&hl=hu_HU

A legjobb külföldi film kategóriában a mexikói Biutiful, a francia Le concert, az orosz Kraj (Peremvidék), az olasz Szerelmes lettem és a dán Haevnen szerepel.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Gyermeket vár a gyönyörű színésznőhttp://www.life.hu/legykepben/napifriss/20101215-gyermeket-var-a-gyonyoru-szineszno.htmlSzíj Melinda nem énekel többet?http://www.life.hu/legykepben/napifriss/20101214-szij-melinda-nem-enekel-tobbet.htmlDöbbenet: válik a színészházaspár!http://www.life.hu/legykepben/napifriss/20101215-dobbenet-valik-a-szineszhazaspar.htmlVeca: Szavazzatok Nikolasra!http://www.life.hu/legykepben/napifriss/20101214-veca-szavazzatok-nikolasra.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.