átverés Dobsi Adrienn internetes közvetítés technikai hiba Való Világ 4 látogatottság elsötétítés valóságshow
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem elég, hogy a kereskedelmi csatornán futó ValóVilág egyórás adásai nem tükrözik hűen a villában látott eseményeket, az élő adást is manipulálja az RTL Klub?

Fórumokon barangolva egyértelművé vált: a valóságshow élő közvetítésére sokan kíváncsiak, ha más nem, háttérzajnak is szuper, de nem mindig azt kapjuk, ami elvárható 2010-ben egy élő kamerás közvetítéstől. Sajnos, amíg hét-nyolc évvel ezelőtt remekül meg volt oldva a VV közvetítése technikailag, addig most akadozik, és egyáltalán nem folyamatos az adás. Mi lehet ennek az oka?


Semmiképp sem a technika ördöge járatja a bolondját a nézőkkel, sokkal inkább a szemfüles szerkesztők. Történt ugyanis nem egyszer, hogy amint "sikamlósabb" témákat pedzegettek a villalakók (pl. milyen szerződéseket írtak alá, mit mondanak róluk kint, már rég ismerik egymást jó páran, stb.), azonnal elvették a képet. Ez így valóságshow? Nem éppen.
Sok fórumozó és chatelő felcsattant az állandó cenzúrán, mert ez nem más szerintük. Az RTL azonban nem bírta a kritikát. A www.valovilag.hu oldalon lévő KÖZÖSSÉG fül, vagy az élő adás doboza alatti chatfal is hirtelen megszűnt. Rossz olvasni, hogy elégedetlenek? Fáj az igazság? A cenzúrával és a chatfal "véletlen" eltüntetésével sokan még jobban felpaprikázódtak. Persze jogi következménye az egésznek nem lehet, az RTL Klub nem vonható felelősségre: sehol sem írják, hogy nem akadozhat véletlenül a műsor, és a chat sem kötelező.


"Elképesztő arányban növekszik a ValóVilág nézettsége, mind a televízióban, mind pedig az interneten. Ekkora rohamra nem számítottunk, így bővítünk, fejlesztünk, és felkészülünk az extra látogatottságra. Egyre többen kattintanak az élő adásra, ezért szakadozik időnként, de rajta vagyunk az ügyön, hogy egyre kevesebb technikai probléma lépjen fel" - mondta Dobsi Adrienn, a ValóVilág sajtósa a Life.hu-nak.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.