Michael Jackson világsztár Conrad Murray altató Los Angeles per szívmasszázs énekes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az énekes egykori orvosa még szívmasszázst sem tudott alkalmazni, amikor Jackson rosszul lett.

Los Angeles, 2011. január 5., szerda - A tanúk meghallgatásával megkezdődött a Los Angeles-i felsőbíróságon a Michael Jackson orvosa, Conrad Murray ellen emberölés vádjával indult eljárás, amely egyelőre azt hivatott tisztázni, hogy elegendő bizonyíték szól-e az orvos ellen ahhoz, hogy tárgyalásra kerüljön az ügy.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

A 2009-ben elhunyt Michael Jackson egyik munkatársa a CNN amerikai hírtelevízió szerint azt mondta, Conrad Murray pánikba esett és tanácstalan volt, amikor az énekes kómába esett, és még szívmasszázst sem tudott alkalmazni. Amikor Jackson már nem volt tudatánál, az orvos rémülten a szolgálatban lévő két testőrhöz fordult, és azt kérdezte, hogy valamelyikük tud-e szívmasszázst alkalmazni. Az Egyesült Államokban már a jogosítvány megszerzéséhez is szükség van a vérkeringés fenntartását célzó technika elsajátítására. "Albertóra néztem, mert Murray doktort szívspecialistaként ismertük. Meg voltunk döbbenve" - mondta a helyi idő szerint keddi meghallgatáson Faheem Muhammed, Michael Jackson biztonsági főnöke kollégáját, Alberto Alvarez testőrt említve.


szólj hozzá: Jackson Demo


Hozzátette: abból, ahogy Murray feltette a kérdést, arra következtettek, hogy az orvos nem tudja, miként kell alkalmazni a szívmasszázst. Muhammed szerint Jackson akkor már halott volt, mivel "nyitott szájjal és szemekkel feküdt". A biztonsági főnök előtt az ügyész azt állította, Murray helytelenül alkalmazta a masszázst. Csak egy kézzel masszírozta a szívet, miközben az énekes puha matracon feküdt. Ehelyett két kézzel kellett volna, a betegnek pedig kemény felületen kellett volna feküdnie. A meghallgatáson az is kiderült, hogy Michael Jackson két idősebb gyereke, Prince és Paris apjuk hálószobájának ajtajában állva végignézték a drámai eseményeket. A gyerekeknek később, a kórházban mondták meg, hogy Jackson meghalt.

Forrás: AFP
Forrás: AFP


Az énekes koreográfusát, Kenny Ortegát is beidézték, aki szerint a művész már hat napja beteg volt. Ortega és Murray között nézeteltérés alakult ki Jackson egészségügyi állapota miatt. "Egyáltalán nem nézett ki jól" - mondta Ortega a zenészről. "Nem volt jó állapotban a próbákhoz" - tette hozzá. A tervbe vett koncertsorozat producere, Murray és Jackson menedzsere számon kérte Ortegát; Murray dühös volt, mert a koreográfus pihenőt engedélyezett Jacksonnak.
A meghallgatások két héten át zajlanak majd, és a bíróság csak ezt követően dönt majd arról, hogy tárgyalásra kerül-e az ügy. Eddig 20-30 tanút hallgattak meg. A vádak szerint Conrad Murray túladagolta páciensét, többek között a propofol nevű műtéti altatóval. Emellett az orvos állítólag túl hosszan várt, mielőtt mentőt hívott volna. Murray nem tartja magát bűnösnek.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Alec Baldwin a bukott Schwarzenegger nyomdokaiba léphttp://www.life.hu/legykepben/napifriss/20110105-alec-baldwin-politikai-baberokra-tor.htmlIldi idegesíti a villalakókat - őt küldték párbajozni!http://www.life.hu/legykepben/napifriss/20110105-holtverseny-utan-ildit-kuldte-parbajozni-oliver.htmlA legdurvább sminkbakik - Ne kövesd el!http://www.life.hu/szepulj/smink/20110105-a-legdurvabb-sminkbakik-ne-kovesd-el.htmlKiszivárogtak Vilmos herceg esküvőjének részletei!http://www.life.hu/legykepben/napifriss/20110105-kozoltek-vilmos-herceg-eskuvojenek-reszleteit.html3 ok, amiért a nők utálják a testükethttp://www.life.hu/tested-lelked/onismeret/20110105-3-ok-amiert-a-nok-utaljak-a-testuket.htmlBrutálisan megtámadták a zenész nagyszüleit!http://www.life.hu/legykepben/napifriss/20110105-brutalisan-megtamadtak-a-zenesz-nagyszuleit.htmlKeresztes Ildikó csalódott Király L. Norbiban?http://www.life.hu/legykepben/napifriss/20110104-keresztes-ildiko-csalodott-norbiban.htmlSandra Bullock kollégájával vigasztalódik?http://www.life.hu/legykepben/napifriss/20110104-sandra-bullock-kollegajaval-vigasztalodik.htmlSzíj Melinda újból irodai munkás lett!http://www.life.hu/legykepben/napifriss/20110104-szij-melinda-visszatert.htmlSchwarzenegger már nem Kalifornia kormányzója!http://www.life.hu/legykepben/napfotoja/20110103-schwarczenegger-mar-nem-kalifornia-kormanyzoja.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.