fotózás női jogok Csákányi Eszter vetkőzés közösségi oldal mozgalom nők helyzete Till Attila Mucsi Zoltán Heller Ágnes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A végéhez közeledik a Népszavazás a Nőkért! kampány, a nők nagyobb arányú közéleti és politikai részvételét megcélzó népszavazási kezdeményezés. 

Mint ismeretes, Magyarországon az elmúlt 20 évben 10% körül mozgott a női képviselők aránya. Ezzel hazánk Európában jelenleg sereghajtóként az utolsó helyen áll.


A kezdeményezéshez aláírásával csatlakozott Halász Pálma, aki 2010 nyarán népi kezdeményezés keretén belül majd' ötvenezer aláírást igyekezett gyűjteni azzal a céllal, hogy a Parlamentben kötelező legyen tárgyalni a családon belüli erőszak önálló büntetőjogi tényállását. Végül alig néhány száz aláírás hiányzott csupán ahhoz, hogy ügye sikerrel járjon.
Halász Pálma most arra kéri a családon belüli erőszak törvényi szabályozásának támogatóit, aláírásukkal csatlakozzanak ők is a Népszavazás a Nőkért! mozgalomhoz, hiszen a nők magasabb politikai részvétele garancia lehet a női témák napirendre kerülésének.

A férfiak vetkőznek, a nők ruhában láthatók

Az egyik népszerű közösségi hálón több ezren tagjai annak a népszavazást támogató csoportnak, amelynek kampányfotóit az oldal adminisztrátorai törölték azzal az indokkal, miszerint a képek sértik a portál felhasználási feltételeit. A képeken közismert, kimagasló szakmai teljesítményével osztatlan társadalmi elismerést kivívó egy-egy nő és férfi szerepel. Ám a hétköznapi sztereotípiától eltérő módon, fricskát mutatva annak az elterjedt nézetnek, mely szerint a nők hajlandók ledobni ruháikat egy-egy fontos ügy érdekében, a kampány képein a férfiak vetkőznek, a nők pedig ruhában láthatók. A fotósorozaton a hölgyek takarják a férfiak intimitását, csak annyi látszik a férfiakból, amennyi az uszodában, fürdőnadrágban is látható lenne, a beállítások erotikamentesek.

Döbbenten fogadták a képek cenzúráját

Az első ilyen képen Heller Ágnes és Till Attila szerepel, de azóta csatlakozott a kezdeményezéshez Karafiáth Orsolya költő és Péterfy Gergely író, Péterfy Bori énekesnő és Fliegauf Benedek filmrendező, Tóth Vera énekesnő és Szabó Győző színművész, Demcsák Mária vállalkozó és Pápai Gábor karikaturista, valamint Bárdos Deák Ági énekesnő és Bakács Tibor kritikus is. A legfrissebb képeken Csákányi Eszter és Mucsi Zoltán látható. A szervezők döbbenten fogadták a képek cenzúráját és nem értik, miért bántóbb ez, mint a számos, erotikus tartalommal bíró, közösségi hálóra feltöltött fénykép és hirdetés.

A kezdeményezők bíznak a sikerben, azonban felhívják a figyelmet, hogy a közösségi oldalon való "lájkolás" kevés: a kezdeményezés támogatásához saját kezűleg alá is kell írni az ívet, mely szabadon letölthető és másolható a Nők a Pályán egyesület honlapjáról.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Éva kiborult, és féltékeny Gigirehttp://www.life.hu/legykepben/napifriss/20110117-eva-kiborult-es-feltekeny-gigire.htmlA tragédia után - megrázó képsorok a Nyugati téri megemlékezésrőlhttp://www.life.hu/legykepben/napifriss/20110117-csendes-megemlekezes-a-nyugati-teren-video.htmlJót mulattak a világsztárokhttp://www.life.hu/legykepben/napfotoja/20110117-vilagsztarok.htmlApja teljesen összetört Michael Douglas betegsége miatthttp://www.life.hu/legykepben/napifriss/20110117-michael-douglas-meggyogyult.htmlVV Éváról lemondana barátja, ha összejönne Alekosszalhttp://www.life.hu/legykepben/napifriss/20110117-vv-evarol-lemondana-a-baratja.htmlBejött a papírforma a Golden Globe-díjátadónhttp://www.life.hu/legykepben/napifriss/20110117-golden-globe-2011.htmlFőszereplők távoznak a Barátok köztből!http://www.life.hu/legykepben/napifriss/20110116-foszereplo-tavozik-a-baratok-koztbol.htmlSzenzáció! Béranya szült a világsztárnak!http://www.life.hu/anyaskodj/aza9honap/20110118-nicole-kidmannek-beranya-szult.htmlNem pánik, hanem tömegpszichózis okozta a tragédiát - Videóhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110117-nem-panik-hanem-tomegpszichogzis-okozta-a-szombat-ejjel-tortent-tragediat.htmlMüller Péter: Férfiuralomhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20110117-muller-peter-ferfiuralom.htmlA legszörnyűbb ruhák a Golden Globe-onhttp://www.life.hu/life/legytrendi/hautecouture/20110117-a-legszornyubb-estelyik-a-golden-globe-dijatadon.html


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.