Kiknek szurkolnak a magyar sztárok az Oscar-gálán?

Tóth Gabi Oscar-díj Balázsi Panna Ördög Nóra Schell Judit Király Viktor Oscar 2011
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vajon kikért szorít az Oscar-gálák egykori kommentátora, Balázsy Panna? Mi volt a kedvenc filmje Ördög Nórának és Király Viktornak? Kit tart esélyesnek Tóth Gabi és Schell Judit? Ismert magyar művészek osztották meg Oscar-tippjeiket a Life.hu-val.

Balázsy Panna

Panna évekig kommentátora volt a díjátadásoknak, idén azonban otthonról figyeli az eseményeket: "Ha jól tudom, idén az Oscar-gála csak az HBO-n megy majd élőben, és vagy angolul lesz a közvetítés, vagy feliratosan. Ezzel tökéletesen egyetértek, hiszen aki van annyira fanatikus, hogy egész éjjel fent marad, az minden bizonnyal kiválóan beszél angolul. Én is úgy tervezem, hogy élőben követem nyomon az eseményeket."

RTL sajtóklub
RTL sajtóklub

"A kedvenc filmem A közösségi háló volt: fantasztikus, hogy a rendező, David Fincher mit tudott kihozni egy viszonylag lapos és érdektelen témából úgy, hogy a végeredmény hihetetlenül izgalmas és pörgős lett. Szerintem a film esélyes a legjobb forgatókönyv és a legjobb rendezői díjakra, de idén úgy érzem, kettészakad majd a két legfontosabb díj. Nem A király beszéde volt számomra az idei szezon legütősebb filmje, mégis esélyesnek tartom a legjobb film díjára. És persze Colin Firth is megérdemli végre az Oscart, bár őt az A single man című tavalyi filmjéért jutalmaztam volna. A Fekete hattyúról a mai napig nem tudom eldönteni, tetszett vagy nem, de Natalie Portman lenyűgöző alakítást nyújtott, ez vitathatatlan. A legjobb férfi mellékszereplő díját - bár nagyon erősnek tartom a mezőnyt - én Christian Bale-nek adnám, mert ő zseniális színész, és hatalmas változáson ment keresztül a fim miatt - ezt pedig az Akadémia is díjazni szokta."

Király Viktor

Az Amerikában felnőtt, egykori Megasztár-győztes szereti a jó filmeket, de kissé unalmasnak tartja az Oscar-gálákat: "A jelölt filmek közül A közösségi hálót láttam, az nagyon tetszett. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy idén A király beszéde viszi a prímet, szerintem ez a mozi kapja a legjobb film díját. Kedvelem az Oscar-díj-átadókat, mert olyankor látni a mozivilág színe-javát, ugyanakkor azt gondolom, hogy a szervezők nem haladnak a korral, mert kevés a show és a látványos elem a műsorban."

http://press.tv2.hu
http://press.tv2.hu

Schell Judit

"A jelölt filmek közül A király beszéde és az Eredet című alkotásokat láttam. Mindkettő nagyon tetszett, de A király beszéde leginkább azért, mert itt nem nyomja el a színészi játékot a technika. Ugyan láttunk már hasonló témájú filmeket, de a remek színészi alakítások engem mindig lenyűgöznek. Én szorítok Colin Firth-nek és A király beszédének."

Tóth Gabi

A vagány énekesnő nemcsak a filmekért, de a mesés ruhakölteményekért is rajong: "Mostanában rengeteg fellépésem van, így nem jutottam el sokszor moziba, de az interneten keresztül nyomon követem az eseményeket. A Briget Jones naplója és az Igazából szerelem óta imádom Colin Firth-t, így remélem, idén övé lesz a legjobb férfi főszereplő díja. A nők közül Natalie Portmant érzem befutónak, ő már megérdemelné az elismerést. Ha épp nincs fellépésem, igyekszem élőben követni az eseményeket, mert a filmek mellett a meseszép ruhákért is rajongok - abból pedig egy Oscar-gálán van bőven!"

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]


Ördög Nóra

Nóra képben van: az ő kedvence A király beszéde és a Fekete hattyú című filmek: "Imádtam Natalie Portmant A Fekete hattyúban - szerintem fergeteges alakítást nyújtott. Ráadásul a színésznő nagyon csinos így is, hogy áldott állapotban van - én neki szurkolok. A másik kedvencem A király beszéde: Colin Firth nagyszerű volt a dadogós király szerepében, remélem, végre jutalmazza őt az Akadémia, és abban is bízom, hogy ez a mozi kapja a legjobb filmnek járó díjat is."

rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence
rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.