bér-fizetés műsorvezető Erdélyi Mónika bér fizetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Erdélyi Mónika már hat hónapja eltűnt a képernyőről, ez idő alatt pedig több vállalkozásába is belebukott a műsorvezető. A hírek szerint Mónika a mai napig az RTL Klubtól kapja a fizetését.

Mónikának tavaly októberben távoznia kellett az RTL Klubtól, és azóta sem tűnt fel a képernyőn. Vállalkozásai sorra csődbe mentek, ennek ellenére Mónikának nincsenek anyagi gondjai: a Bors információi szerint ugyanis a műsorvezető továbbra is keres az RTL-nél. Azért fizetnek neki havi fixet, hogy meghatározott ideig ne szerződjön konkurens tévétársasághoz.

rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence
rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence

A dologra úgy derült fény, hogy Mónikát a távozása után más csatorna is szerette volna szerepeltetni: "Már többször is kerestük Erdélyi Mónikát, hogy vendégként meghívjuk egy-egy műsorunkba, de mindig azt a választ kaptuk: egyelőre szerződés köti az RTL Klubhoz, és havi juttatást kap. Addig pedig nem mond le önként a fix jövedelméről, amíg nem talál másik, állandó munkát. Ezért nem vonzotta az egyszeri gázsi, amit mi ajánlottunk neki" - mondta a Borsnak egy neve elhallgatását kérő televíziós.

Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója a következőket mondta a Borsnak: "Szerződésekről nem nyilatkozhatok. Mónika későbbi szerepeltetése ugyan nem kizárt a csatornánknál, de egyelőre semmilyen konkrétumról nem tudok beszámolni. Kötelező megjelenései jelenleg nincsenek nálunk."

A Bors egyébként úgy tudja, hogy a még érvényes szerződéssel rendelkező, de saját műsorral épp nem jelentkező műsorvezetők általában a fizetésük 70-75 százalékát kapják meg, ami Mónika esetében nem kevés pénzt jelent.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.