VV Laci Való Világ gerincfájdalom
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A ValóVilág történetében először fordult elő, hogy valaki egészségügyi problémáira hivatkozva feladta a játékot. A Life.hu utánajárt, mi állhat Laci betegségének a hátterében - igen meglepő dolgokra derítettünk fényt...

Fotó:RTL Klub/Sajtóklub/Bársony Bence
Fotó:RTL Klub/Sajtóklub/Bársony Bence

Lacit szerdán végtagzsibbadással és erős mellkasi fájdalmakkal kellett kórházba vinni, de kiderült: "csak" pánikbetegsége van. A férfi a riportszobában a következőket vallotta döntéséről: "Sem fizikálisan, sem pszichésen nem vagyok képes folytatni a játékot. Orvosi segítségre van szükségem, hogy ezen a helyzeten túltegyem magam, hogy folytassam az életemet, és a régi, felhalmozott problémákkal meg tudjak küzdeni. Ti voltatok a családom idebenn" - mondta megtörten Laci, majd örökre maga mögött hagyta az önként vállalt "rabságot".
Bár Laci életerős és kemény edzéshez szokott férfi, testét mégis megtörte a villalét.

Szerinted ki érdemli meg a leginkább a VV4 főnyereményét?





Fotó:RTL Klub/Sajtóklub/Bársony Bence
Fotó:RTL Klub/Sajtóklub/Bársony Bence

Laci korábban ügyesen türtőztette magát, legalábbis ami a kiborulásokat illeti. Mivel civil életében kiképzőtisztként és testőrként dolgozik, joggal feltételezhető, hogy nem áll tőle távol az erőszak. "Tény és való, hogy ennél a szakmánál elengedhetetlen bizonyos fokú arrogancia és agresszió" - mesélte Laci kollégája és egyben legjobb barátja, Sebestyén Zoltán a Life.hu-nak.

"Aki ilyen magas fokon űzi a harcművészeteket, és akinek napi rutinja a fegyverhasználat, abban mindenképpen kell, hogy legyen harciasság. Ebben a szakmában az győz, aki elhiszi magáról, hogy erősebb a másiknál. Azt gondolom, hogy nincs az a konfliktus - sem a Villában, sem egy utcai vita során - ahol Laciból kitörne az erőszak. Igaz, volt egy pillanat, amikor kicsit én is megijedtem. Mikor Alekosz véletlenül erősebben meglökte Lacit, aki leesett a székről, hirtelen elbizonytalanodtam. Mégis azt gondolom, hogy a barátom tökéletesen tudja kezelni a konfliktusokat és nem kell félteni tőle a lakótársait" - vallott kollégájáról Sebestyén Zoltán.

A szakértő véleménye

Laciban a felgyülemlett, és levezetni nem tudott stressz okozhatta a gerincbántalmakat és pánikrohamot - ezzel Majsai László, a Life.hu pszichopedagógus-terapeutája is egyetért. "VV Laci nehéz eset. Olyan ember, aki katonaként dolgozott, és akinek a teste és a lelke - ami egyaránt munkaeszköze volt - most komoly korlátok közé szorult. Míg az életben a feszültség oldását, a belső konfliktusok kezelését a testmozgás, a különböző küzdősportok és a napi rutin jelentette, addig a ValóVilágban mindez megszűnt számára létezni. Ennek egyértelmű jele a súlygyarapodás - Laci 15 kilót hízott - és a kiújuló gerincprobléma is. A mostani eset pedig nyilvánvalóvá teszi, hogy Laci számára a villalét egyáltalán nem a legmegfelelőbb életforma volt. Nem tudta az általa megszokott módon levezetni a stresszt a négy fal között, ráadásul bent nyilvánvalóan nem volt olyan személy, akivel átbeszélhette volna mindezt, akár egy pszichológus, akár egy szellemi társ. Személy szerint nem is értem, hogy egy olyan ember, aki ilyen intenzív, szigorú szabályokat, kötöttségeket követelő életet él évek óta, miért jelentkezett egy ilyen típusú műsorba."


Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.