televíziós műsor vetélkedő éneklés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Várható volt, hogy a TV2 nem hagyja szó nélkül a Csillag születik újabb szériáját, hát rákontráztak, méghozzá egy eddig ismeretlen, rendhagyó műsorral. A bulvársajtó már hetek óta az új celebműsoron pörög, melynek a lényege a következő: egy közszereplő (vagy celeb?) és egy hivatásos zenész duettet alkotnak, majd összemérik énektudásukat a többi párossal.

Összesen tíz párosunk van, és a nézőkön kívül egy háromfős zsűri is értékeli a produkciókat: Balázs Klári, Dobrády Ákos és Kasza Tibi vállalták a feladatot. Kasza érdekesen lavírozik a két csatorna közt, hiszen néhány hete még a ValóVilágban csillogtatta meg zenei képzettségét. A műsorvezetők a jelenleg Marilyn Monroe-s stílusban nyomuló Liptai Claudia és az exvalóságshow-hős, Majka. A díszlet kicsit megasztáros, kicsit osztálytalálkozós, a zsűri bevonulása pedig abszolút x-faktoros volt. Egy biztos, nagyon új még ez az egész. Ahogy a pontozótáblaként funkcionáló iPadek is.

Forrás: tv2
Forrás: tv2

Árpa, a hősszerelmes

Pörgősen indult a műsor, alig mutatkozott be a két műsorvezető és a tíz páros, máris elkezdődött az első produkció. Till Attila és Tóth Gabi adtak a rock'n'roll-nak, Steppenwolf Born to be Wildját visították, kirobbanó energiával. A zsűrinek nagyon tetszett a produkció, mi annyira nem estünk hanyatt, bár tényleg édes volt az esetlen, flúgos Tilla. 26 pontot zsebeltek be.

A második páros Árpa Attila, a médiafarkas, valamint Falusi Mariann voltak, a romantikus Always on my Mindot énekelték, teljes harmóniában. Árpa meglepően jó volt, megmutatta érzékeny oldalát, nem erőltette a macsós vonalat. Mariann pedig gyönyörűen énekelt, időnként bele-bele kuncogott a mikrofonba. Szuperek voltak! Kasza Tibinek annyira nem jött be a produkció, így 23 ponttal zártak.

Ezt követően Orosz Barbara és Ganxsta Zolee következett, mondhatjuk, hogy az egyik legfurább páros. Tizenhat tonna fekete szén - hogy az ördögben lehet ilyen ramaty számot választani? Sebaj, az előadással akarták felturbózni a gyengébb dalt. Zolee énekelt, ami ugye tőle igen szokatlan, de jól állt neki, kicsit kowalskys volt a hangszín. Orosz Barbara hűvös csábítóként akart viselkedni, gyakorlatilag inkább eldohányzott hangú masinisztának tűnt. Lelkünk rajta, de ez az erőltetett szexualitás elég kínos. A zsűri sem értékelte annyira a Republic-számot, 21 pontot kaptak.

A Frizbi csak magyarul szól jól

Ha szavazni kell a legarrogánsabb médiaszemélyiségekre, akkor Hajdú Péter biztosan előkelő helyen végezne. Most Zoltán Erikával duettezett. Ez mondjuk elég erős kifejezés, mert a Frizbi koronázatlan királya se énekelni, se angolul nem tud.

Forrás: tv2
Forrás: tv2

Kétségkívül ők voltak az este fénypontjai, a köpcös médiaguru rekesztett, hunyorgott, és ami a legdurvább: átjött! Három percre szimpatikussá vált ez az ellenszenves fickó. 27 pont - eddig a legjobb. Mi is így gondoltuk, mert ez amolyan Youtube-ról visszanézős dolog volt. Bikicsunáj!

Bereczki Zoli nagy kedvencünk, ezért örültünk, hogy ismét reflektorfénybe került az ezerarcú showman. Peller Mariannal énekelte a Something Stupid elég béna magyar verzióját. Csak mi nem hallottuk még magyarítva? Mariann végig rettegett, pedig nem kellett volna: aranyosak voltak így együtt. Lehet, hogy zenész családja kritikája miatt aggódott? 23 pont.

Trokán Nóri és Caramel nagyon egymásra hangolódott, ezt már a bemutatkozó kisfilmből is megtudhattuk. A színpadon is különösen harmonikus párost alkottak, persze Claudia azonnal össze is boronálta őket. Athina, a büszke mama könnyekkel küszködött, Balázs Klári szerint Nóri úgy énekelt, mint Cher. Dobrády Ákos pedig egyenesen profinak titulálta Trokán Péter lányát. 27 pont - így felzárkóztak Hajdúékhoz.

SP majdnem aludni tért

Reszkettünk az izgalomtól, hogy vége megismerkedhessünk SP munkásságával - a srác, akiért a 16 évesek megőrülnek, de a 17 évesek szerint már rém ciki. Claudia pikáns előadást ígért - kicsit megijedtünk. Lehet, hogy SP-t ágyba dugták? Mert a hangzatos felkonf után Harsányi Levente és Szekeres Adrienn következett a Valami Amerika lassú betétdalával. Levi hangja határozottan kellemes volt, az ex-unisexes Adrienn pedig arcpirítóan profi. Kasza Tibi szerint a félkegyelmű kergette a hableányt. 22 pontot kaptak erre a produkcióra.

Forrás: tv2
Forrás: tv2

És igen, most jön SP, mégsem ment el aludni. Előadásuk annyira volt szexi, mint a tavaszi éjszakában a bagzó macskák nászéneke. Iszak Eszter konkrétan sipítozott, SP pedig ki-ki kacsintgatott az otthon titokban a paplan alatt őt néző kislányoknak. A zsűri szerint szuperszexi volt az előadás, csak SP beszédhibájára hívták fel a figyelmet. Kasza az este folyamán először adott 10 pontot, így 28 ponttal az első helyre ugrott a fiatal páros.

Gianni és Zalatnay Cini előnnyel indult: a Funky Groove című olasz nótát énekelték, így Gianni Annoni kiteljesedhetett, az énekhangja azonban kicsit visszavett a produkcióból. Kasza imádta őket. 26 pont.

Rákóczi Feri és Tóth Vera párosa maradandót alkotott: az újszülött műsor életében először kapott páros 30 pontot, és ezt Veráék zsebelhették be. Proud Mary - énekelték a szuperpörgős rockszámot. Vera ragyogott, mint mindig, Feri pedig beleadott apait-anyait.

Péntek este annak a párosnak kellett távoznia, akik a zsűri és a nézők szavazatai szerint a leggyengébben teljesítettek. Ganxstáék nem álltak túl jól, de kaptak egy esélyt, így Cini és Gianni távozott az első Nagy Duett élő adásából. Legjobb pillanatok, backstreetboys-os búcsúzene, szomorúság.

Forrás: tv2
Forrás: tv2

Baki és gagyi

A szavazatok összesítésénél nem kicsit bakiztak: a nézők sorrendjét és a zsűri pontszámait szerették volna összefésülni, amikor egy teljesen random sorrendet adtak be. Sebaj, az élő adás varázsa, ugyebár. Ezt a bakit könnyen feledtették velünk: berobbant Fluor és Szabó Zsófi, akik csak akkor buliznak, ha úgy van. Hát, ha ezen múlik, akkor ne legyen úgy, mert ez kritikán aluli volt. Lehet viccnek értelmezni, lehet rajongani, lehet legyinteni, de ez már nem kellett volna.

Nem tudjuk, kikhez szól a műsor, kiket szeretnének szórakoztatni vele: a bulvármagazinokon csámcsogó háztartásbelieket, az SP-rajongó kislányokat vagy a zenekedvelőket? Fogalmunk sincs, és szerintünk a készítőknek se sok. Hosszú volt és unalmas, nem mondanánk, hogy jól szórakoztunk. Pont ezért várjuk a jövő heti második felvonást, hogy vajon javuló tendenciát mutat-e majd a műsor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.