Látni lehetett, hogy életveszélyben Amy Winehouse - A drogfüggőség jelei

tünetek toxikológus énekesnő Zacher Gábor drogfüggőség Amy Winehouse
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A napokban elhunyt világhírű énekesnő, Amy Winehouse, aki zseniális tehetsége mellett drog- és alkoholproblémáiról híresedett el, utolsó koncertjén már komoly tüneteket produkált a színpadon.
Forrás: AFP
Forrás: AFP


A dalszöveggel kapcsolatos bizonytalansága is feltűnő volt ugyan, ám emellett már valóban mindenki számára érzékelhető volt, hogy az énekesnő valahol nagyon messze jár, és szemmel láthatóan komoly fizikai tünetektől szenvedett. A drog birodalmának mélyén utazó emberek egy idő után már képtelenek titkolni szenvedélyüket, annak ugyanis olyan jelei vannak, amelyet egy avatatlan szem is felismerhet. Az énekesnő esetében a legfeltűnőbb a könyökhajlat újból és újbóli megérintése, vakarása, az erős hunyorgás, valamint a tétova mozgás volt, amelyek mindegyike jellegzetes "drogos" tünet, illetve a már említett szöveggel kapcsolatos kudarca. A drogfogyasztás hosszú távon ugyanis szinte leépíti az agyat, a szerek (például a kokain) szűkíti az ereket, ez az agy oxigénellátási zavaraihoz vezet, ennek következtében az agy gócos pusztulása indul be. Ez természetesen hatással van a tanulási képességekre és az emlékezetre, és a szerrel élő egy idő után képtelen bármire is összpontosítani.


Az énekesnő itt már látványosan tántorog, és az orrát dörzsöli

Az énekesnő soha nem titkolta, hogy a drogfogyasztás élete szerves részévé vált, és bár egyik dalában arról énekel, hogy nem akar lejönni a szerről, a valóságban több, testet-lelket próbára tévő rehabilitációs programban vett részt, hogy a teljes szétcsúszástól megmeneküljön.

Honnan ismerhetjük fel, hogy a környezetünkben élő ember rendszeres drogfogyasztó?

Dr. Zacher Gábor toxikológust arról kérdeztük, milyen külső, testi jelei lehetnek a súlyos drogproblémákkal küzdő embereknek: "Egy függő ember egy idő után valóban nem lesz képes titkolni, hogy valamilyen szerrel él. A szervezet kimerül, szinte lenullázódik és még azok az élettani, biztonságai tartalékok is eltűnnek, amelyekhez egy súlyos betegség során nyúlhatna a szervezet. Az énekesnőnél, aki egyébként is nagyon vékony testalkattal rendelkezett, nyilván nehezebben lehetett észlelni az egyik szembeötlő jelet, a nagy súlyveszteséget. Ám más tüneteket igen. Ilyen lehet, hogy a bőr szerkezete, minősége megváltozik. És nemcsak azokon a területeken, ahol "szúrja" magát - ott egyébként is extrém módon elvékonyodhat a bőr, sebessé válik, be is fertőződhet, de mindenképp érzékennyé válik, és viszket -, hanem a test minden felületén. A droghasználat miatt minden biológiai egyensúly zavart szenvedhet, és felborulhat a szervezet vízháztartása is, ez okozza az általános bőrszárazságot és érzékenységet.

Tipp! Duci testtel is lehetsz szexi! Nézd meg képgalériánkat!





Képtelen uralkodni a teste felett, a karját vakargatja koncert közben

Amy Winehouse-nak elege lett saját függőségeibőlhttp://www.life.hu/legykepben/20110728-amy-winehouse-alapitvanyt-hoznak-letre-fuggoknek.htmlAmy Winehouse két személyisége - ivott, kábítószerezett de gyereket akarthttp://www.life.hu/tested-lelked/20110727-amy-winehouse-ket-szemelyisege-ivott-kabitoszerezett-de-gyereket-akart.htmlIlyen volt Amy Winehouse temetésehttp://www.life.hu/tested-lelked/20110726-amy-winehouse-temetese.htmlAmy Winehouse élete képekbenhttp://www.life.hu/life/galeria/20110726-amy-winehouse-elete-kepekben.htmlAmy Winehouse exférje összeomlott - az életét féltikhttp://www.life.hu/tested-lelked/20110726-osszeomlott-amy-winehouse-exferje-blake-fieldercivil.htmlA megfelelési vágy hajszolta halálba Amy Winehouse-thttp://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20110725-amy-winehouse-halala-szammisztikai-elemzese.htmlAmy Winehouse egyedül halt meg az ágyábanhttp://www.life.hu/legykepben/napifriss/20110723-meghalt-amy-winehouse-londoni-otthonaban-talaltak-ra.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.