Rájuk nem számítottunk! Régi nagyágyúk bombázták a mentorokat az X-Faktorban

X-Faktor zene tehetségkutató műsor Keresztes Ildikó Malek Miklós Geszti Péter Nagy Feró
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Múlt héten kiakadtak a mentorok, de azért volt, akiért majd' megőrültek az X-Faktor 2011 első válogatásán. Nos, a második eresztés már erősebb volt, a végére pedig igazi csattanót tartogattak a szerkesztők. 

RTL Klub/Sajtóklub/Trunkó Bálint
RTL Klub/Sajtóklub/Trunkó Bálint

A rettenetes akcentusú abasári lány természetesen repült is, de akkor még senki nem gondolta, hogy a következőkben nem a hallójáratok, hanem a szemek kerülnek veszélybe. Kilépett ugyanis a színpadra Csávlek Zsuzsa, aki egy hónapig kereste csodálatos nadrágját, végül látszólag egy leopárd levadászásának segítségével találta meg. "Felül egy diszkógömb van rajtad, alul egy párducos bugyi" - hangzott a kemény kritika, az énekről már nem is beszéltek az ítészek, nem volt értelme.

A folytatásban a rettenet

Jól bevált recept szerint ismét jöttek a rettenetesek a folytatásban. Polocz László, a Peaches és az erdőkertesi műszerész, Nyíri Ádám ajakbiggyesztéssel gazdagodott csupán, de velük le is záródott a gyengék sora. A kamerának keményen dolgozó, a mentorokat méretes nyelvcsapásokkal megnyerni akaró Géczi András már a minőséget jelentette. Amennyire ellenszenves volt egy-két megmozdulása, a hangja éppen annyira volt megnyerő. A saját rapszólóval jelentkező gödöllői rádiós a mentorok szerint is embertelenül jól énekelt, bár Malek azért megjegyezte: "Brutálisan jó énekes vagy, de nem kell ennyit bohóckodni!" Mindenesetre a négy igen borítékolható volt.

Légy egy igazán csajos közösség tagja! Csatlakozz a Life.hu-hoz az iWiWen és a Facebookon is!



Mint ahogy Arató Veronikának, Nagy Máténak, Helmeczi Biankának és a Pokemon főcímdalát x-faktorosra formáló Nánássy Tibornak is. Mondjuk ő megkapta a magáét, Geszti komoly fogadalmat kért tőle: "Esküdj meg, hogy nem fogsz a nindzsákról énekelni a következő körben!"

Az első reklám előttre maradt még a félszegen érkező, de dicsfényben és örömkönnyek között távozó Demes Tamás. A biológia szakos főiskolás Beyoncé Listenjét adta elő, a közönség őrjöngése közepette. A tiszasalamoni fiútól elolvadtak a döntnökök, Geszti szerint ő volt az "eddigi X-Faktor alatt a legnagyobb meglepetés".

Tehetségek sorban, egymás után

Kereskedelmi percek, felocsúdás a döbbenetből, majd néhány érthetetlenül nagy önbizalommal megáldott jelentkező. Köztük a Sződy testvérek, Zsolt és Szabolcs, akik külön indultak, de talán duóban nagyobb esélyük lett volna, akkor talán el tudták volna nyomni egymás hangját. "Csináljatok kórust, egyformán rosszak vagytok" - tanácsolta nekik Feró.

A rettegésnek azonban ezzel vége is lett. Borzné Violetta, a kétgyermekes családanya bedobta a gyerek-faktort, de anélkül is nyerő helyzetben volt. Anastaciát úgy nyomta, hogy álló ováció fogadta. Az egyetlen gyenge pontként csupán Malek kommentárját lehet megemlíteni: "Borzastó jó volt!" Nem túl erős poén...

Ezután rengeteg tehetség következett, Czékmány Tamás Wunderli Hajnalka, Egerszegi Virág, a Wild Flowers és Kumich Tamás mind megnyerte a mentorokat, Oltyán Attilára viszont valószínűleg ők sem számítottak. A napszemüveges stílussal és a hajlakkal beállított hosszú hajjal operáló srác U2-feldolgozása közben lopott egy csókot Keresztes Ildikótól, majd imitált egy orgazmust. A pszichedelikus előadás azért továbbjutást ért. Vele könnyű volt elereszteni a nézőket pihenni, főleg úgy, hogy visszatérve ismerős arcba botlottak.

Ismerős arcok

Tarsoly Arnold a ValóVilág 4-ben még a mama kedvence volt, ezúttal azonban már Malek kivételével a mentoroké is. A nézeteltérésből apró vita támadt, Miklós szava ezúttal súlytalannak bizonyult.

Ekkor sétált be Kovács Petra, aki négyest kapott Shakirát imitáló popsirázásáért, kettest a hangjáért, majd csak néhány percet kellett várni Ibolyára és lányára, Margarétára, vagyis a Párduc lányokra. A tini csupán táncolt, közös produkciójuk talán leginkább egy balkáni karaokebár főszámára hajazott. Esélyük a profi mozgás ellenére sem volt, Geszti "még a búcsúban sem" engedné őket fellépni.

A katarzis végszóra érkezett meg Németh Katica és Muri Enikő formájában. A Gringo Sztár frontembere által tavaly kiszórt tehetségek ezúttal meggyőztek mindenkit tudásukról, Katica könnyes szemmel lépett a közönség elé: "Félek, hogy ez még kevés, és nem akarom, hogy kevés legyen". De nem volt kevés, sőt, Malek szerint szükség is volt az egy év kihagyásra. Muri Enikő erőtől duzzadó előadásával pedig elérte azt, amit a szombat este során kevesen. Keresztes Ildikó végre sírt az örömtől, így a zsebkendőgyártók továbbra is reménykedhetnek benne, hogy végül megköthetnek vele egy jól jövedelmező szponzori szerződést.

Hazánkban akar sztár lenni az X-Faktor amerikai tánctanárahttp://www.life.hu/legykepben/20110909-hazankban-akar-sztar-lenni-az-amerikai-tanctanar.html"Nem dobálom a pénzt" - Az X-Faktor mentora a semmiből kuporgatta össze a vagyonáthttp://www.life.hu/hazitunder/20110906-nem-dobalom-a-penzt-az-xfaktor-mentora-a-semmibol.htmlZaklatják az X-Faktor győzteséthttp://www.life.hu/legykepben/napifriss/20110906-zaklatjak-az-xfaktor-gyozteset-vastag-csabat.htmlRekordot döntött az X-Faktorhttp://www.life.hu/legykepben/napifriss/20110906-rekordot-dontott-az-xfaktor.htmlGeszti: Teljesen kikészültem! - Sírás, megabénák és szupertehetségek az X-Faktor első adásábanhttp://www.life.hu/legykepben/20110902-siras-megabenak-es-szupertehetsegek-az-xfaktor-elso-adasaban.htmlIzgalmas felhozatal! Nem mindennapi tehetségek jelentkeztek az X-Faktor második szériájábahttp://www.life.hu/legykepben/napifriss/20110830-izgalmas-felhozatal-nem-mindennapi-tehetsegek-jelentkeztek-az-xfaktor-masodik-szeriajaba.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.