Hősök tere lóverseny Nemzeti Vágta
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kezdetét vette idén is a Nemzeti Vágta, a városok és falvak ünnepe. A Hősök terén 72 település lovasa száll harcba szeptember 14-18. között a 10 millió forintos fődíjért és a '48-as huszárszablya vándordíjáért.  

A Nemzeti Vágta tizenkét előfutamával együtt az öt napos rendezvény alatt összesen ötszáz ló szerepel majd, akik számára egy 2500 m2 istállóterületet, 200 m3 forgácsot és 30.000 liter vizet biztosítanak a szervezők. A 2 és fél körös versenytávot egy 6200 m2 területű és 500 méter hosszú pályán teljesítik a résztvevők. A pályát összesen 1 km hosszúságú kordon veszi körül. Az események helyszínén: a Hősök terén, az 56-osok terén és az Andrássy úton 8000 m2 ingyenesen látogatható területet biztosít a szervező stáb, ahol összesen tizenegy lelátó, 2700 férőhellyel, illetve négy óriáskivetítő garantálja a zavartalan szórakozást.


Forrás: Red Lemon Media
Forrás: Red Lemon Media


A városok és falvak ünnepének döntő napján, vasárnap 21 híresség száll versenybe a Fogatvágta-sztárfutam, a Kocsitoló verseny és a Jótékonysági sztárfutam megmérettetésein. A kulináris élvezetek kedvelői a Bor-és Pálinkafalu kuriózumaiból, illetve az Országkonyha ínycsiklandó ételkülönlegességeiből válogathatnak. Esténként népszerű előadók, így Holdviola, a Besh O droM és Rúzsa Magdi szórakoztatják a közönséget a Bor-és Pálinkafalu nagyszínpadán.

Forrás: Red Lemon Media
Forrás: Red Lemon Media



A pénteki napon pedig egyedülálló látványossággal készül a Class FM Morning Show című műsora. A három őrült műsorvezető - Sebestyén Balázs, Vadon Jani és Rákóczi Feri - szédítő, 50 méteres magasságból közvetíti az adást a Nemzeti Vágta helyszínéről, az '56-osok teréről. A műsor végén ráadásul Vadon Jani bungee jumpinggal kiugrik majd a felfüggesztett üvegkonténerből. A Hősök terére húszezer látogatót várnak a szervezők. Nyeregbe vidék! Nyeregbe Magyarország!


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.