Ennyi sírást még sosem láttunk! - Dráma az X-Faktorban!

X-Faktor továbbjutás tehetségkutató csapat Keresztes Ildikó sírás megmérettetés Malek Miklós Geszti Péter Nagy Feró énekes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Könnyben úszott a színpad az X-Faktor 2011 Tábora alatt. A mentorok könyörtelenek voltak, a százötven tehetséges aspiránsból az adás végére csupán ötven lehetséges győztes maradt.




RTL Klub/Sajtóklub/Trunkó Bálint
RTL Klub/Sajtóklub/Trunkó Bálint


A műsor készítői csapatokat csináltak az egyénekből, akiknek közösen kellett kiválasztani az előadott dalt egy listáról. Mindenki feszült volt, az egyik szőke lányka össze is veszett társaival. "Jó, akkor ebben nem értünk egyet!" - zárta le a vitát, míg mások, bár közös nevezőre jutottak, nem pihenéssel töltötték az időt, gyakoroltak inkább. A már említett Baricz talán túlzásba is vitte a felkészülést, úgy érezte, akárhányszor újraveszik a nótát, csak rosszabbak lesznek.


Eljött a reggel, amikor a süllyesztőből felbukkanó Geszti Péter kemény mondatai rázták fel az énekeseket. "Ez a tábor lesz a legkeményebb kiképzés, lelkileg és szakmailag is!" - mondta, és igaza is lett. Az előző fordulóban megrázó produkciójával emlékezeteset nyújtó Barna Gergely Farkasi Évivel került egy csoportba. Később azonban kiderült, valamit mégis elrontottak. Bár a U2 slágere előtt összeölelkeztek, végül elég gyengén teljesítettek. Keresztes szúrós szemmel sasolta őket, Geszti pedig nem kertelt: "Gergőkém, mi történt a dal közben?" - kérdezte, mire a tizenéves tininél eltört a mécses. Gergő összeomlott, térdre rogyott, de azért továbbengedték.



A felüdülést ekkor az jelentette, hogy színpadra léptek azok, akik az előző fordulóban valamilyen titokzatos okból kifolyólag jutottak csak tovább. Bús Atyimcsev Juditot hallgatva Nagy Feró meg is jegyezte, hogy "olyanok is bejöttek, akit néztem, hogy ez hogy került ide." Ebbe a vonulatba tartozott néhány idősebb énekesnő, aki utolsó esélyként tekintett az X-Faktorra, de elbukott, vagy a kockás inges lány, akinek az fájt a legjobban, hogy pont édesanyja születésnapján küldték haza a döntnökök. A nehéz időszakot végül látszólag a két jóbarát, Baricz Gergő és Bagossy Norbi közös előadása törhette volna meg. A két tehetség azonban csupán szenvedett, Geszti tragédiaként értékelte a produkciót, lássuk be, az is volt. Persze ezzel együtt is nyugodtak lehettek, az őstehetség süt róluk.


A reklám után fura kép fogadta a nézőket, kétszer kettőt láttak, ugyanis ikerpárok kerültek egy csapatba. A Hajdú testvérek be is voltak rezelve, és annyira unalmasan énekeltek, hogy Geszti majdnem leesett a székéről, mikor az elalvás kerülgette. "Ekkora csalódás még sosem ért ebben a műsorban, de még egyszer tovább tudtok menni." - mondta, majd a megzuhanó testvérek után megérkeztek a tavalyiak.


Németh Katica és Samu Kriszta tavaly is sokáig jutott, most viszont rezgett a léc. Malek úgy látta, hogy "egy kalap sz...r volt", de kaptak még egy esélyt, és újrakezdhették. Sikerrel, bár boldogok nem lehettek, ezért ők is itatták az egereket. Kis Tóth Gabi rettenet-egyveleg után színpadra állt Kumich Tamás, Varjú René és Nánássy Tibor. Külön indultak, de együtt úgy festettek, mint egy nyugat-európai fiúbanda. Geszti meg is jegyezte: "Egyben ezek végigsöpörnék az országot"



Bagosi Alexa és Demes Tamás tökéletesen szerepelt, ezen meg Keresztes bőgött, mint ahogy Kocsis Tibi, vagy a tizenhat éves sztárjelölt, Kováts Veronika is úgy énekelt, hogy abban semmi kivetnivaló nem volt. Mellesleg Veronika a Pattinson klónként megismert Eszes Szabi társaságában dalolt, míg az őket követő Muri Enikő és Kelemen Csaba 'Lil C' olyat nyomott, hogy nem lenne csoda, ha még sokat hallanánk róluk.


Az utolsó blokkban rengeteg vidám arcot láthattunk, a száz boldog énekesnek azonban hamar lehervadt a mosoly a képéről. A mentorok bejelentették ugyanis, hogy feleződik a brigád, ez pedig újabb feszültséget szült. A döntnökök vitáztak, ki legyen az, aki újabb esélyt kap, de csak megegyeztek. Négy szobába terelték a népet, amelyikből kettő helyiség tartalma reménykedhetett, kettő viszont búcsúzott.



Szívszorító pillanatok voltak, hát még a végső képsor, amikor a Take That szintű három srác - akikről már beszéltünk korábban - búcsúzott. És ekkor jött a slusszpoén, a mentorok végül valóban fiúbandát állítottak össze belőlük, így folytathatták a versenyt.



Tipp! Meztelenre vetkőztek a villalakók! Kattints a képgalériáért! (18+)


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.