X-Faktor tehetségkutató Ördög Nóra RTL Klub
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ördög Nóra fergeteges poénjával indult az X-Faktor második élő adása: "Megírták rólam, hogy moncsicsi fejű nagy madár vagyok, amit én úgy értelmezek, hogy jó pipi." Ma este valóban jobb pipit faragtak belőle, mint múlt héten.


Az első versenyző Muri Enikő volt, aki Feró ígérete szerint ma este megmutatja, hogy igenis ő az X-Faktor dívája. Enikő szerelmi csalódását énekelte ki magából a ma esti dalban (Lara Fabian: I Will Love Again): párja elhagyta, kiutazott Amerikába anyagi okok miatt. Enikőnek nagyon fájt, hogy nem tudta visszatartani - emiatt sajnos már nem tud megbízni a férfiakban. A mentorok szerint a lány bombabiztosan énekel, ennek ellenére nem hitték el neki, hogy még egyszer szeretni fog.

Az Apollo23 folytatta sort, akik Geszti szerint fergeteges produkcióval készültek (Blue: All Rise). Szerintünk az ígéretet nem tartották be, az előadás egyenesen unalmas volt. A mentorok szerint a fiúk nem voltak elég lazák, és kicsit döcögött is a produkció, de tisztában vannak ennek az okával. Jó lett volna, ha nekünk is elárulják...

Tarány Tamás a Csúnya fiúknak is van szíve című Presser-dallal szórakoztatott bennünket. Talán testhez állónak érezte? Feró végül megnyugtatta, hogy egyáltalán nem csúnya, sőt, lassan macsó lesz a srácból. Keresztes Ildikó imádta a produkciót, ahogy mi is, Geszti Péter is megdicsérte a dalválasztást. A kissé elfogult Malek Miklós szerint pedig a "csúnya fiúnak" nincs párja ebben a versenyben, és biztos benne, hogy találkoznak a jövő héten is.


A reklám után megláthattuk Ördög Nóri csupasz hátát, de ettől talán mindenkit jobban érdekelt, hogy Lil C ezúttal mit hoz. A megszokott r'n'b-s vonaltól természetesen most sem tért el a félvér srác. Valószínűleg lehetett valami problémája, mert a magas hangok nagyon furcsák voltak: mintha próbálnának kitörni, de valami meggátolja őket benne. Ezúttal nem táncolt a Bruno Mars-slágerre, és ez így kevésnek tűnt. Malek szerint a másik tíz versenyző jobb nála, Feró szerint pedig egyetlen értékelhető sor volt csupán az előadásban, az utolsó. Az előző három produkció azért jobb volt.

A Rocktenors a múlt héten majdnem elvérzett Michael Jacksont énekelve, akkor megígérték, visszatérnek a nekik legjobban álló rockvonalhoz. Érzelmesre sikerült a választott nóta, rögtön három lány ölelte őket, mikor belekezdtek a háromszáz éves Adagio feldolgozásba, de talán túlságosan izgultak, mert kifejezetten rosszul állt nekik. Feró hamisnak látta őket az elején, de a végére már tetszett neki, Keresztesnek is hiányzott valami belőle, később kiderült, az idő rövidsége miatt választották a balladát. Sajnos be kell vallani, nem volt acélosabb a produkció, mint a múlt héten.


Kováts Vera legutóbb pimasz mosolyával lenyűgözte a mentorokat és a nézőket is. A tizenhat éves lány életrevaló vidámsága imádnivaló, de kérdéses, hogy ennyi élettapasztalat elég lesz-e egy szerelmes szám átéléséhez. Ahogy belekezdett a Love Songba, kiderült, elég, ennek a lila harisnyában vagányan parádézó tininek egyszerűen minden jól áll. Feró nagyot nyerhet vele, Vera felüdülés volt az előző két előadó után. Geszti híradó helyett is őt mutogatná az országnak, Ildi elájult Verától, Miklós pedig legszívesebben megzabálná őt. Valószínűleg sokan vannak még így ezzel.

A reklám után már csak öt produkció volt hátra. Baricz Gergő nyitott, Elvis után ezúttal olyan romantikus dallammal, ami miatt biztosan sokan elpityeredtek.Gergő kicsit Király L. Norbi tavaly kikövetkezett útján jár, azzal a különbséggel, hogy neki van hozzá hangja is. Visszafogott eleganciával nyomta végig a Wet Wet Wet Love is all Around című nótáját. Valahogy bizonytalanabbnak tűnt, mint múlt héten: a srác egy rejtély, a csúcs és a legmélyebb mélység között mozog egy dalon belül is. Malek egy harcnak látta, Feró is hamisnak érezte, sőt, Keresztessel össze is csapott miatta, Ildikó szinte kiabált a nemzet csótányával. Múlt héten térdre borultak előtte, most kevésbé volt meggyőző.



Bagosi Alexa lábsérülését tovább ragozzák, de nem akármilyen módon. Múlt héten egy bárszéken üldögélve énekelt, ami elvett az előadás erejéből, most viszont állt, és bár csak csípőből tudott mozogni, az nagyon szexire sikerült. Az pedig, ahogy a háttérben Feró a kivetítőn rázta, egyszerre volt megrázó és vicces. Alexa Jump feldolgozását állva ünnepelte a közönség, és bizony a nap királynője címért erősen versenyben van. Keresztes szerint dögös volt az előadás, Malek viszont valószínűleg erős ellenfélnek érzi, mint ahogy Geszti is, mert nagyon kritizálták az anyukát.


Demes Tomi a múlt héten is lassú dallal jelentkezett, most a bohóckodásra helyezte a hangsúlyt kisfilmjében. Maga a dal korántsem volt ennyire mókás, temetési siratóra hajazott inkább a teljes feketében előadott Cserháti-nóta, a Hamu és gyémánt. A szám a magyar zenetörténet egyik legnagyobb alkotása, Tomi viszont még nem érett meg rá. Bár voltak nála rosszabbak a verseny korábbi szakaszában, mégis egysíkúan énekelt. Geszti a dalválasztással nem volt elégedett, Feró iskolásnak érezte. Tomi lelke benne volt, de szinte kizárt, hogy végső nyertes lehet. Keresztes pedig megint nekiesett Ferónak, tigrisként védte meg mentoráltját.



Csupán két produkció maradt a tizenegyből, a Hajdu ikrek utolsó előttiként léphettek a színpadra. Tehenészlányoknak öltözve jól mutattak az ultrarövid nadrágjukban, megpróbáltak szexisen táncolni, ez helyenként sikerült is, de mesterkéltnek tűnt minden. A múlt héten kevesebb élet volt bennük, most viszont néhány korukbeli srác biztosan eljátszott egy-két piszkos gondolattal. Hogy a hangjuk milyen volt? Arra talán nem sokan emlékeznek... Fergie egy kicsit vadabb szokott lenni, de Feró így is beindult rájuk, Malek viszont túl erősnek ítéli a mezőnyt hozzájuk képest. Egy hét alatt sokat fejlődtek, kérdés, ez elég lesz-e.

Kocsis Tibi szívvel-lélekkel harcol azért, hogy élni tudjon a másodszor megkapott lehetőséggel. A napokban sírásig hajszolta őt mentora, Malek Miklós, aminek a hatása meg is lett. A lottókirály hangjával eddig sem volt semmi baj, a Queen Somebody to Love című számát Freddie Mercury sem énekelte sokkal jobban. Tibi ezúttal duzzadt az erőtől - nehéz lesz letaszítani az első helyek egyikéről. Álló ováció fogadta, a stúdió őrjöngött, nem véletlenül. Keresztes, Geszti, Feró és Malek egyöntetűen ajnározta a Csillag születik korábbi tehetségét, méltó zárása volt a mai versenynek Tibi produkciója. Ördög Nóri végül ismét bejelentette, ma este ő sűrűn gondol a szexre a suttogások és sikolyok miatt.

Kis felüdülést jelentett a feszült pillanatokban a tavaly is szerephez jutó, idén korábban Malek mentorsegédjeként feltűnő Tóth Gabi. A szőke vadóc hófehér ruhájában, köldökig érő dekoltázzsal, olykor kivillanó fehér bugyijában angyalként varázsolt, miközben a háttérben fekete hernyók vonaglottak. Az énekesnő egyszerre él különleges hangi és testi adottságával, a Jöjj még című dallal kicsit lealázta a versenyzőket.

A szavazás lezárása után Ördög Nóra elkezdte sorolni a továbbjutókat. A legkevesebb ideig Kocsis Tibi izgulhatott, ő lett az első továbbjutó. Legtovább a két párbajozó, Demes Tamás és Lil C idegei feszültek. Keresztes Ildikó összeomlott, remegett az idegességtől, hiszen az X-Faktor történetében még sosem állt elő olyan helyzet, hogy egy mentor két versenyzője párbajozott volna.

A harcot Demes Tamás kezdte. A tiszasalamoni fiatalember Alicia Keys Fallinjával küzdött, Keresztes eközben a könnyeivel. A srác szívét-lelkét belerakta utolsó próbálkozásába, de valami hiányzott belőle. Mindenesetre nagyot harcolt, feladta a leckét ellenfelének.


Lil C hófehér ingben, fekete nyakkendőben természetesen Michael Jacksont hozott végső mentsvárként. Mondjuk ezt előre lehetett borítékolni. Az előadás természetesen nem volt rossz, Lil C-nek Jacko hazai pálya, abban nem tud hibázni. Közben Keresztes nagyon közel került a szívrohamhoz, biztosan nem így képzelte október 22. estéjét.



Eljött a döntés ideje. Feró Demes Tomit küldte haza, Malek Miki szintúgy, Geszti Péter Lil C-t távolította volna el, így Keresztesen volt a sor. Ildi anyatigrisként viselkedett, de sérült nagyvad volt. Összeomlott, patakokban folytak a könnyei, és percekig döntésképtelennek bizonyult. Végül Demes Tomira voksolt, így az ukrán születésű, tizenkilenc éves énekes számára ért véget az X-Faktor idei versenye.


Tipp! Levetkőzött a szexi énekesnő! Kattints a galériáért! (18+)



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.