Eddie Murphy visszalépett az Oscar-gála levezetésétől

Oscar-díj gála lemondás Eddie Murphy homoszexualitás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Eddie Murphy amerikai filmszínész szerdán visszalépett attól, hogy a 84. Oscar-gála házigazdája legyen.

Kedden este a gála és Murphy legújabb filmjének producere, Bret Ratner jelentette be lemondását, miután a közös alkotásuk, a Hogyan lopjunk felhőkarcolót? premierjén lekezelő megjegyzést tett a melegekre. "A próba homoszexuálisoknak való" - jelentette ki Ratner, igen tiszteletlen kifejezést használt a kisebbségre. A producer a botrány kirobbanása nyomán kilátásba helyezte, hogy tévéműsorokat fog gyártani a melegek kigúnyolása ellen. Sajtóértesülések szerint Murphy a barátja és alkotótársa iránti szolidaritásból lépett vissza a szereptől. Arról egyelőre semmi sem került nyilvánosságra, hogy ki lép a színész helyébe a február 26-i gálán a hollywoodi Kodak Theaterben.

AFP
AFP



Murphy megbízásával az Oscar-gála vissza akart térni a sikeres eredeti formátumához, amikor egy komikus szólóban vezette le a műsort, a két színészre (James Francóra és Anne Hathaway-re), vagy két komikusra (Steve Martinra és Alec Baldwinre) épülő elképzelések ugyanis a nézettségi adatok szerint kudarcot vallottak. A gála egyúttal lehetőséget nyújtott volna Murphynek is a nagy visszatérésre. Noha 2006-ban a Dreamgirlsben nyújtott alakításáért őt magát is Oscarra jelölték, a sztár karrierjében az elmúlt években nem voltak jelentősebb sikerek azon kívül, hogy a Shrek-sorozatban a hangját adta a szamárnak. A színész a most - botránnyal kísérten - bemutatott, Ratner rendezte filmmel és a valószínűleg januárban premierre kerülő A Thousand Words című alkotással kerül ismét a nagyközönség elé.

Forrás: MTI

VV5: Már megint Csaba lett a védetthttp://www.life.hu/legykepben/napifriss/20111109-vv5-mar-megint-csaba-lett-a-vedett.htmlRémálmok gyötörték Vastag Tomithttp://www.life.hu/legykepben/20111109-xfaktor-vastag-tamas-egy-honapig-gyotortek-remalmok-vastag-tomit.htmlCsillagot kapott Shakirahttp://www.life.hu/legykepben/20111109-csillagot-kapott-shakira.htmlCsúnyán megverték az énekesnőthttp://www.life.hu/legykepben/napifriss/20111109-csunyan-megvertek-az-enekesnot-avril-lavignet.htmlVáratlanul elhunyt a rapperhttp://www.life.hu/legykepben/20111109-varatlanul-elhunyt-a-rapper-heavy-d.htmlVV5: Újabb ellenség, újabb visszatérőhttp://www.life.hu/legykepben/napifriss/20111108-vv5-o-az-ujabb-ellenseg-mar-a-parbajpartnere-is.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.