VV5: Attila lecserélte Csabát

VV5 Való Világ 5 főzés Való Világ jótékonykodás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Attila lecserélte a kuktáját Kingára, mert nem tetszett neki a kijelölt segítség. A reggeli bosszankodás után pedig megint csak a könnyek folytak.

Attilának nem kezdődött jól a reggel. Miután megtudta, hogy Csabát jelölték ki kuktájának, még morcosabbá vált, a helyes pasi nem tudott olyat tenni, ami tetszett volna az összeférhetetlennek. Addig-addig munkálkodott, míg rábeszélte Csabát, hogy mondjon le a kukta posztról, mert ő Kingát szeretné segítségként. A villalakók azt a feladatot kapták, hogy írjanak egymásról recepteket úgy, hogy a hozzávalókat tulajdonságok helyettesítsék. Kinga Csabáról írt, ajánlott neki némi humort, amit Attila nem tudott szó nélkül hagyni. Az összeférhetetlen receptje Fecóról szólt, amivel mindenkit megnevettetett, még a főszereplőt is. Seherezádé leírása Kingáról már nem maradt sértődés és kötelező hiszti nélkül. Seri higgadtságot és józan belátást ajánlott a lánynak, amin a cselszövő annyira kiborult, hogy sietve elhagyta a nappalit és Csaba vállán sírt a nyugiszobában.

A lakók megnéztek egy Fókusz riportot egy olyan családról, amelynek tagjain a tavalyi gyűjtés segített. A kapott állatok és a kiskert azóta még többet termel nekik a konyhára. A lakókat könnyekig meghatotta a történet, de a kisfilmen kívül még valami megérintette a szívüket: egy ajándék, ami nem más volt, mint egy hatalmas adag disznótoros a családtól. Mindannyian megilletődtek ezen a gesztuson, hiszen az ajándékozók maguk is az élelmiszer hiányától küzdöttek egy éve. Rengeteg ételt kaptak, nem is értették, mivel érdemelték ki.

Attila nekiállt a bevásárlásnak a kuktájával, Kingával. Egy egész, nagyra nőtt kacsát kaptak a főétel elkészítéséhez. A fiú jól megpakolta Kinga kosarát, hogy biztosan elég legyen a többi alapanyag élete első komoly főzéséhez. Előételnek hagymás kacsamájat készített. Kinga a hagyma szeleteléséhez trükköket alkalmazott: vizet tett a szájába, és felvett egy szoliszemüveget, hátha így nem könnyezi meg a nagy munkát. Attilának nagyon tetszett a beszélni képtelen kukta, szerinte Kingát "hagymán kellene tartani".



Vera szerint az összeférhetetlen merész menüt vállalt és reménykedik benne, hogy a végeredmény ízletes lesz. Attila a kacsát egészben sütötte meg, ez a fogás mindenki érdeklődését felkeltette.

A vendégeknek sokat kellett várni Attila vacsorájára, a májat frissen tálalta villatársainak. Fecó már odahallucinálta az ételt az asztalra az éhségtől. Az előétel gusztusos volt, Vera szerint a szakács jól elkészítette ezt a fogást. Még Csaba is elismerte Attila teljesítményét a májat ízlelgetve. Ám amikor a főétel következett, a sült kacsa, a vendégek lelkesedése lelohadt. A kacsa szép volt, de túlfűszerezett és helyenként nyers. A villalakók 33 pontot adtak az estére.

A lakók kampányszövegeket írtak, hogy elkészíthessék saját filmjüket. Minden lakó egy kamera elé állva mondta el a beszédét, hogy ezzel is buzdítsák a nézőket az adakozásra.

Forrás: RTL Klub

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.