börtönbüntetés Videolife Damu Roland pánikroham dr. Ruttner György rosszullét
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Minimum három évet kell a börtönben töltenie Damu Rolandnak, miután a bíróság másodfokon, jogerősen négy és fél évre ítélte a színészt.

Damu a tárgyaláson még próbálta tartani magát, de a tárgyalótermi események után fél órával rosszul lett, szúrt a szíve, remegett az egész teste - majdnem elájult a rátörő pánikrohamtól. Damu elmondta, az utcáról hívta fel menyasszonyát, Jucikát, aki zokogásban tört ki az ítélet hallatán. "A fiamat be kellett vinni a neurológiára, most kaptam erről értesítést" - mondta zaklatottan a színész, aki elmondta, tizenhat éves Andor fiát tavaly ősszel is pszichiátrián kellett kezelni, mikor első fokon hat évet róttak ki az apjára.

Fotó: TV2
Fotó: TV2


Dr. Ruttner György, Damu ügyvédje a Blikknek elmondta, érthetetlennek tartja, hogy a színész a börtönbüntetés megkezdéséig nem hagyhatja el lakhelyét, hiszen a színész már megszökhetett volna, de nem tette, ráadásul anyagi lehetősége sincs a hosszas bujkálásra. A színészre kedden mondták ki a másodfokú ítéletet, és bár a színész és védője arra számított, hogy az elsőfokú döntést hatályon kívül helyezik, ennek ellenére a börtönbüntetésről határozott dr. Somogyi Gábor bírói tanácsa. Ráadásul a színésznek több mint egymillió forint bűnügyi költséget is ki kell fizetnie.

Damu másfél órán át fegyelmezetten tűrte a bírói indoklást, de a bírónak később rendre kellett intenie: "Ha nem tetszik a vádlottnak a mondandóm, kimehet a teremből, de ne integessen, grimaszoljon!" Damu maradt, míg felolvasták a jogerős ítéletet. A színészt egyébként 2010 novemberé­ben vették őrizetbe, miután volt menyasszonya feljelentette, hogy Damu megverte és megerőszakolta őt. A színészt akkor tíz napra előzetesbe helyezték, majd tavaly első fokon hat évre ítélték. Mostani, négy és fél éves börtönbüntetéséből jó magaviselet esetén három év után szabadulhat.

Tipp! Megasztárok mutatták be nekünk új otthonukat. Kattints a galériáért!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.