Életre keltett képkockák - Filmrajongókat biztat játékos pályázatra Kálloy Molnár Péter

PR cikk jelenetek klasszikus film T-Home játék mozi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A színművész a T-Home filmes pályázatának zsűritagjaként izgalmas, kreatív játékra, azaz kedvenc jeleneteik újraforgatására hívja a filmrajongókat. Az érdekes kihívásokat kedvelő pályázókat arra biztatja Kálloy Molnár Péter, hogy összpontosítsanak a részletekre. "Bár könnyűnek tűnik a feladat, mégsem az. Nem elég ugyanis elmondani az ismert párbeszédeket, egy filmnek számtalan más összetevője is van, amitől élni kezd egy-egy képkocka. Az alkalmi rendezőknek a kompozícióra, a fényekre és a mozgásra is ügyelniük kell" - mondja Kálloy Molnár.

Csakúgy, mint a Játszd újra! pályázat résztvevői, Kálloy Molnár Péter is sok meghatározó filmjelenetért rajong. "Mélyen megrázó, tragikomikus Roberto Benigni Az élet szép című filmjének tolmácsjelenete, amikor az édesapa a koncentrációs tábor szabályzatát a német tiszt után egy különös játék szabályaiként fordítja le a kisfiának. De ahányszor látom, annyiszor meghatódom Fábry Zoltán Pál utcai fiúkjában a vörösingesek megbánásán is, akik azt mondják: nekik nem jár csokoládé" - idézi fel a színművész, aki izgatottan várja a Játszd újra! oldalra feltöltendő pályázati anyagokat.

Ha a színművésznek kellene választania, hogy mit forgasson újra, bizony bajban lenne, hiszen meghatározó filmek tucatjai jutnak azonnal eszébe. "Ha sorolnom kell, akkor az Aranypolgár, Chaplin Diktátora, a Berlin fölött az ég, vagy a Ponyvaregény mindenképpen rajta van az elévülhetetlen kedvenceim listáján. De örök emlék köt a Száll a kakukk fészkére című mozihoz, mert - amellett, hogy Jack Nicholson egészen zseniálisat alakít benne - amikor először láttam, Magyarországon egyáltalán nem volt hozzáférhető, de nekünk levetítették a Színművészetin, ettől pedig egészen különös élménnyé vált. A legyek urát Peter Brook rendezésében szintén a főiskolán láttam először, és a vetítésen részt vett ő maga is, mi pedig voltunk olyan szerencsések, hogy beszélgethettünk vele a mozizás után."

Apropó, beszélgetés. A színművész szerint akkor az igazi az élmény, ha utána van kivel megbeszélni a látottakat. "Egy jó mozi mindenképpen közösségi élmény, jó együtt nézni, jó megbeszélni. Nekem a filmnézés kifejezetten családi programként is él az emlékeimben: amikor én voltam gyerek, a mozizást legtöbbször a tévé jelentette. Ilyenkor az egész család összegyűlt a készülék előtt, hogy megnézze a heti filmet, vagy mondjuk az Onedin család soron következő részét. Jó lenne, ha valahogy én is így tudnám ezt a saját gyerekeimnek továbbadni. Amíg kicsik, közös rajzfilmnézéssel alapozom meg a későbbi közös mozizásainkat: pár gombnyomással kölcsönzünk egy mesét a T-Home Videotéka szolgáltatásából, és indulhat is a moziprogram. Aztán ahogy nőnek, jöhetnek sorban a nagy klasszikusok is."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.