Csillag születik: két kitűnő előadó búcsúzott a műsortól

élő show Csillag születik 4
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Csillag születik harmadik élő döntője előtt már csak nyolc fellépő készült izgatottan a színfalak mögött. Az egyre elérhetőbb közelségbe kerülő győzelem reményétől két együttes, a The Immigrants és az In Diretta búcsúzott.

Az eddigi táncos felvezetések helyett most PlaZma nyitotta a mai estét, aki egyre személyesebb produkciókkal lopja be magát a zsűri és a nézők szívébe. A laza srác szájából bevallottan minden ösztönből jön, ahogy a kisípolandó szavak is, ezúttal néhány másodpercenként. Ezek töménysége még a zsűrit is megijesztette, de azért többé-kevésbé megdicsérték a fiút, akit az egész családja elkísért ezúttal - talán ez fontosabb eredménye a műsornak, mint a zsűritől kapott 26 pont.

Az egyetlen női döntős, Szirota Jennifer folytatta másodikként a sort, a legutóbbi lendületes előadás után most egy lassú Barbara Streisand dallal. A hangulatról egy szaxofonos gondoskodott a háttérben, Jennifer pedig bebizonyította, hogy rövid ruha és táncosok nélkül is lenyűgöző tud lenni a színpadon. A zsűrit is szíven találta az előadás, fekete angyalként ücsörgő kritikusunk szerint az énekesnő végre felszámolta szövetségét a gonosszal. Jennifer nagyon szép dicséreteket és 32 pontot kapott.

A reklámszünet unalma után az In Diretta együttes villanyozta fel a közönséget. Pokorny Lia a műsor elején elmondta, hogy valami újat, megszokott stílusuktól eltérőt vár tőlük, nos, ezt meg is kapta. Lendületes, Buli van nálunk Magyarországon című saját daluk végén a közönség csak azért tapsolt állva, mert táncra nem perdülhetett a szűk helyen. A zsűri is boldog volt, hogy az agrár-popot zúzda-pörköltre cserélték a srácok, és ezt 26 ponttal jutalmazták - lehetett volna több is, ha Grincs nem rontja el ismét a karácsonyt.

Az eddig rendkívül magas pontszámokat kiérdemlő "hétfejű sárkány", azaz a Quantum XXL fenntartotta az est lendületét, nagyon ötletes, kétoldalas jelmezükkel egyszerre játszhattak a női és férfi karakterekkel. Pokorny Lia kivételével, aki a koreográfia zsenialitását hiányolta picit, minden zsűritagot lenyűgöztek a fiúk, ez az odaítélt 33 ponton is látszott.

Juhász Marci múlt heti produkciójából az ítészek szerint hiányzott a düh és az igazi mondanivaló, és ő is volt az est utolsó továbbjutója. A mostani előadásra Marci nagyon készült: egyszerre kísérte magát gitáron és szájharmonikán, és igen különleges hatással adta elő Deák Bill Gyula Rossz vér című dalát. Az biztos, hogy a közönség egészének velünk együtt lett libabőrös a karja, érezni lehetett a személyes tartalmat a dal szövege mögött. Marci a zsűritől dicséreteket, 30 pontot, Deák Bill Gyulától pedig egy dedikált posztert kapott az előadás után.

Mi sem bizonyítja jobban a The Immigrants tinédzserbanda voltát, minthogy a tagok jelenleg éppen az érettségire készülnek. Saját dalukból azért hallatszott, hogy a zenélésre is maradt idejük, bár a megszokott dühödt zúzás helyett ma estére egy hangulatosabb saját dalt hoztak - kétségkívül magas színvonalon. Ezzel a zsűri tetszését is elnyerték, ami 31 pontot is hozott nekik.

Mészáros János Elek ismét megörvendeztette a stábot a vidéki ételtálakkal, öltözőjét Lilu egyszerűen már csak kolbászteremnek hívja. Azért Kodály Zoltán Háry Jánosából a toborzó dalt sem hagyta otthon, bár ennek ezúttal nem mindenki örült - Puzsér szerint ugyanis semmi értelme romantizálni a háborút, és hasonló dalokat előadni. Hajós András viszont első kilenc pontjával jutalmazta a produkciót. János összesen 28 pontot szerzett.

A Robin Hood című film betétdalát adta ezúttal elő a Prügyi Duó, és talán ők voltak az egyedüliek, akik nem próbáltak új utakat keresni ezen az estén. A szerelmes dal Liát lenyűgözte ugyan, ám Puzsér Róbert szerint a fiúknak minden idők második legnyálasabb számát sikerült előadniuk, és a jövőben maximum esküvői zenekarként tevékenykednek majd. A bársonyos hangú duó 27 pontot kapott.

A zsűri pontjai alapján az In Diretta és PlaZma álltak holtversenyben az utolsó helyen. Míg a nézői szavazatokat gyűjtögették, Brasch Bence újdonsült szerelmével, Lolával lépett színpadra, és egy felejthető szerelmes dallal húzta az időt.

A szokatlanul sokadik reklámszünet után még a Neoton Família tagjai próbálták ébren tartani a nézőket, majd a műsorvezetők lezárták a szavazást. Utolsó továbbjutóként Mészáros János Elek nevét kiáltották, így nagy meglepetésként a The Immigrants búcsúzott a versenytől az In Diretta együttessel karöltve. A legjobb hat előadó pedig jövő héten is tovább keresheti a zsűri és a nézők kegyeit.


Elindult az Ez zsír! fogyókúrás- és
életmódprogramunk!


REGISZTRÁLNI SZERETNÉK!

Csatlakozz hozzánk iWiW-en és Facebookon!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.