színész Liam Neeson születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ma ünnepli hatvanadik születésnapját Liam Neeson. A színész olyan filmekben nyújtott emlékezetes alakítást, mint a Schindler listája, a Csillagok háborúja I: Baljós árnyak, az Igazából szerelem vagy a Batman: Kezdődik!

A sztár Észak-Írországban született. Sosem volt különösebben balhés fiatal, a színészkedés előtt pedig dolgozott targoncakezelőként és sofőrként is. Később igazán nagy nevekkel filmezett együtt, a rendezők imádják precizitását és teherbíró képességét. Liam 1994. július 3-án feleségül vette Natasha Richardson színésznőt, akivel két közös gyermekük született: Micheál Richard Antonio és Daniel Jack. A család életében azonban 3 éve nagy tragédia történt: Natasha 2009. március 18-án egy síbaleset következtében meghalt. Liam azóta már újra szerelmes, de hosszú hónapok kellettek ahhoz, hogy feldolgozza a szörnyűségeket.

AFP
AFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.