Jáksó tisztázta a pletykákat: ezért áll a Marslakók című sorozat gyártása

MTVA Marslakók (sorozat) forgatás szünet Jáksó László
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy arról kedden a Life.hu elsőként beszámolt, bizonytalan időre felfüggesztik a Marslakók című napi sorozat forgatását. Igaz, a hírt tegnap még cáfolta a sorozat egyik főszereplője, de ma kiderült, erről Jáksó László kreatív producer már a hét elején e-mailben tájékoztatta a szériában dolgozókat. A Life.hu megkeresésére Jáksó néhány, az interneten keringő tévhitet is eloszlatott.

Kedden a sorozat egyik szereplője, Gémes Antos még azt nyilatkozta a Life.hu-nak, hogy nem tud a forgatás leállásáról. Ennek ellenére a mai események alátámasztják a korábbi információinkat, ugyanis kiderült, hogy mégis szüneteltetik a forgatást. Szerda délután a Life.hu elérte Gémes Antost, a Marslakók főszereplőjét, aki tegnap is nyilatkozott lapunknak. A színész elmondta, hogy számára továbbra is új információ a leállás. A Life.hu úgy tudja, a szereplők többéves szerződést írtak alá a sorozattal, de a színész elmondta, hogy szerepelhetnek máshol is.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]
Fotó: Pályi Zsófia [origo]

Gémes Antos

Ezt az információt megerősítette Jáksó László, a sorozat kreatív producere is, aki elmondta a Life.hu-nak, hogy a szereplők vállalhatnak színházi munkát, hasonló sorozatban viszont nem szerepelhetnek. Jáksó hozzátette, hétfőn este 8 körül kapott egy e-mailt az MTVA-tól, amelyben tájékoztatták a forgatás szüneteltetéséről. Ezt nem sokkal később továbbította mindenkinek, aki dolgozik a Marslakókon. A kreatív producer elmondta a Life.hu-nak azt is, hogy nem szüntették meg a szerződésüket, csak határozatlan időre felfüggesztették a sorozat gyártását. Állítása szerint az MTVA egyelőre nem döntötte el, ősszel mikor és milyen formában szeretné műsorra tűzni a sorozatot. Mivel az aktuális történésekre épülő koncepció miatt nem adhatnak le három héttel korábban forgatott részt, ezért áll a gyártás. Egyelőre várnak az MTVA válaszára.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]
Fotó: Pályi Zsófia [origo]

Marslakók

Az előzetes hírekkel ellentétben azt is megtudtuk Jáksótól, hogy eddig a négy hónapos bevezető időszak alatt nem volt elvárás a nézettséggel kapcsolatban, de ez szeptembertől változni fog. Ha nem lesz elegendő nézője a produkciónak, akkor az MTVA leveheti a műsorról a sorozatot, amelynek részeire valóban 5,9 millió forintot kapnak, de csak a leadott részek után fizetnek, és nem rendeltek meg előre 400 részt, ahogy az sok helyen olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.