Nagyon erős volt a mezőny, de sikerült! Cseh László bronzéremmel tér haza az olimpiáról

úszás Cseh László olimpia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Cseh László bronzérmet nyert 200 méteres vegyesúszásban csütörtökön a londoni olimpián.

A szám pekingi ezüstérmese 1:56.22 perccel csapott a célba a két amerikai szupersztár, Michael Phelps és Ryan Lochte mögött. Közülük előbbi, aki minden idők legeredményesebb olimpikonja, pályafutása 16. aranyát és 20. érmét nyerte az ötkarikás játékokon. Phelps egyúttal az első férfi úszó, akinek egymást követő három olimpián sikerült ugyanabban a számban diadalmaskodnia.

Forrás: AFP/Gabriel Bouys
Forrás: AFP/Gabriel Bouys

Cseh László harcáról az [origo]-n olvashatsz bővebben - kattints!



Cseh pillangón jól tartotta magát, majd háton és mellen nagyon megnőtt közte és az élen haladó amerikaiak között a különbség, de még a harmadik helyen tempózó brazil Pereirától is egy testhosszal le volt maradva, azonban gyorson utóbbit lehajrázva megszerezte a bronzérmet.

Cseh a londoni magyar küldöttség ötödik érmét szerezte. Gyurta Dániel szerdai, 200 m mellen és Szilágyi Áron vasárnap kardban aratott diadala előtt két cselgáncsozó végzett dobogós helyen: a 48 kg-os Csernoviczki Éva szombaton bronzot, a 66 kilós Ungvári Miklós pedig vasárnap ezüstöt nyert.

Eredmények férfi 200 m vegyesen:

Olimpiai bajnok: Michael Phelps (Egyesült Államok) 1:54.27 perc
2. Ryan Lochte (Egyesült Államok) 1:54.90
3. Cseh László 1:56.22

Instant divattipp - Imádnivaló kiegészítők a londoni olimpia jegyébenhttp://www.life.hu/legytrendi/20120730-olimpia-es-divat-imadnivalo-kiegeszitok-a-londoni-olimpia-jegyeben.htmlInstant divattipp - Olimpiai kiegészítőkhttp://www.life.hu/life/galeria/20120731-instant-divattipp-trend-es-divat-az-olimpiai-kiegeszitok-kozott.htmlNapi hím: Íme az olimpia legszexisebb félistenehttp://www.life.hu/life/galeria/20120730-lifenight-napi-him-nagyon-szexis-a-francia-uszo-camille-lacourt.htmlMegvan az első magyar olimpiai érem - Bronzérmes Csernoviczki Évahttp://www.life.hu/legykepben/20120728-megvan-az-elso-magyar-olimpiai-erem-bronzermes-csernoviczki-eva.htmlEzzel a videóval teljes Gyurta Dániel győzelme - Így kommentálta a szakma egyik legjobbja a versenythttp://www.life.hu/legykepben/20120802-a-legjobb-tv-kommentator-szanto-david-is-kozvetitette-gyurta-daniel.htmlVilágcsúccsal aranyat nyert! Gyurta Dániel édesanyjára gondolt az utolsó méterekenhttp://www.life.hu/legykepben/20120801-gyurta-daniel-200-mellen-vilagcsuccsal-aranyermet-nyert-a-londoni-olimpian.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.