Maria Alexandra Escobar Guerrero neve sajnos nem sportolói teljesítménye miatt marad emlékezetes: ő az az 58 kilós súlyemelő hölgy, aki 128 kilogrammot akart kinyomni, az erőlködéstől azonban szó szerint bepisilt. A kínos pillanatokról készült videó már szinte körbejárta a világot.

 

A sportolónő nem az egyetlen súlyemelő, akinek a nevét nem az érmei miatt jegyezzük meg: 2009 decemberében Elizabeth Poblete esetéről szóltak a hírek, aki ugyan nem az olimpián, hanem egy edzésen lett rosszul súlyemelés közben, majd a helyszínen adott életet kisfiának. (Sajnálatos módon később elvesztette a koraszülött gyermeket.)

A magyar Baranyai János súlyemelő pedig a 2008-as pekingi olimpián került a figyelem középpontjába emelés közben történt súlyos sérülésével, melyet anno a brit The Telegraph horrorsérülésként emlegetett.

 
Mit esznek az olimpikonok?http://www.life.hu/ez-zsir/webszakacs/gasztrohirek/20120802-olimpia-etrend-sportolok-london-ez-zsir-webszakacs.html Elképesztő sportruhák és meglepő szépségötletek az olimpiákonhttp://www.life.hu/legytrendi/20120801-olimpia-es-divat-elkepeszto-sportruhak-es-meglepo-szepsegotletek-az.html Jakabos Zsuzsanna a legszebb olimpikonhttp://www.life.hu/life/galeria/20120801-jakabos-zsuzsanna-a-legszebb-olimpikon-londonban.html Szőrtelen elvárások - Férfihónaljak az olimpiánhttp://www.life.hu/szepulj/20120730-olimpia-es-trend-a-ferfihonaljak-kozul-a-termeszetesen-szoros.html Magyar lány minden idők legszebb olimpikonjahttp://www.life.hu/tested-lelked/20120801-jakabos-zsuzsanna-a-dogos-magyar-uszo-lany-fotoikepei-megtekinthetoek-a.html