Németh Kristóf sorozat színház munkanélküli Barátok közt anyagi gondok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rájár a rúd Németh Kristófra. A színésznek tizenkét év után távoznia kell Magyarország legnépszerűbb sorozatából, a Barátok köztből, most még a Kamaraszínházzal kapcsolatos tervei is kútba estek.

A népszerű színész minden követ megmozgatott azért, hogy ne zárják be a Budapesti Kamaraszínházat. Még a búcsúelőadás után is bízott abban, hogy az Emberi Erőforrás Minisztériumával folytatott tárgyalásai sikeresek lesznek, de ma már erre ő maga sem lát esélyt. "A hivatalos választ még nem kaptam meg, a minisztériumban jelenleg szabadságolások vannak, de nagyon úgy tűnik, hogy abban a formában, ahogy szerettük volna, nem sikerül megmenteni a Kamaraszínházat" - kezdte a Blikknek Németh Kristóf.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Fotó: Tuba Zoltán [origo]

A Barátok közt producere, Kalamár Tamás azt mondta, a színész csak ideiglenesen távozik a sorozatból, de tény, hogy igen hosszú ideig nem találkozhatnak vele a nézők, ez pedig jelentős bevételkiesést okoz a színésznek. Ráadásul a színész a fiát egyedül neveli, vagyis nem csupán magáról, Lóciról is gondoskodnia kell. "Való igaz, hogy mostanában jóval kevesebb folyik majd be a konyhára. Sőt nagyon úgy tűnik, hogy ami egyáltalán befolyik, az sem abból a szakmából, amiből diplomám van. De egyelőre nem aggódom. Édesapám közgazdász volt, takarékosságra tanított a kezdetektől fogva. Amíg mások luxusutazásokra mentek, én eltettem a keresetem. Felelősségteljes apaként pedig évek óta ügyelek arra, hogy ne csupán a saját, hanem a Lóci jövője is biztosítva legyen" - mondta a Blikknek Kristóf.

A színész elárulta, a Kamaraszínházzal kapcsolatos terveit sem adta még fel teljesen, és nagyon bízik abban, hogy magánszínházként valaki tovább üzemeltetheti. "Egy újszerű utat látok üdvözítőnek, ahol a színház tulajdonosa és üzemeltetője nem az állam, hanem a piac lesz. Ehhez persze szükség lenne minimális pénzügyi támogatásra, gondolok itt adó- és bérletidíj-kedvezményre, de hiszek abban, hogy így a színház tovább működhet. Ami persze jó ideig nem befolyásolná az én anyagi helyzetemet, de addig ott van nekem a rádió és alkalmanként a színpad" - tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.