torta ünnepség sütemény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szabolcsi almás máktorta nyerte el idén a Magyarország tortája címet, az egressel készített cukormentes almatortát pedig Magyarország cukormentes tortájának választották.

A szabolcsi almás máktorta Pintér Zsolt veszprémi cukrászmester alkotása - mondta el Pataki János, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete elnöke kedden sajtótájékoztatón Budapesten. A győztes tortát - amelyet a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete háromfordulós zsűrizésben választott ki - augusztus 19-20-án bárki megkóstolhatja a budai rakparton, a Magyar ízek utcájában, 20-án pedig az ország több mint 150 cukrászdájában. Az összesen 25-30 ezer szelet torta elkészítéséhez egyebek mellett 300 kilogramm mák, 1,2 tonna alma és 200 kilogramm cukor szükséges - részletezte az elnök.

Forrás: MTI

Fotó: Hirling Bálint [origo]
Fotó: Hirling Bálint [origo]

Jessica szuperszexi letthttp://www.life.hu/legykepben/napfotoja/20120815-jessica-biel-szineszno-az-emlekmas-berlini-premierjen.htmlÖtvennégy éves a popkirálynőhttp://www.life.hu/legykepben/napfotoja/20120814-szuletesnap-madonna-enekesno-otvennegy-eves-lett.htmlVan Damme még mindig a régihttp://www.life.hu/legykepben/napfotoja/20120814-jeanclaude-van-damme-szinesz-a-felaldozhatok-2-cimu-film-londoni.htmlFesztiváloznak a németekhttp://www.life.hu/legykepben/napfotoja/20120813-nemet-fiatalok-unnepelnek-a-holi-partin.htmlÖsszeállt a Spice Girls - de csak az olimpia tiszteletérehttp://www.life.hu/legykepben/napfotoja/20120813-osszeallt-a-spice-girls-de-csak-az-olimpia-tiszteletere.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.