Sztriptíz és a legidősebb Zámbó fiú az X-Faktor első válogatásán

X-Faktor Zámbó Jimmy dráma Keresztes Ildikó Zámbó Krisztián Malek Miklós Geszti Péter Nagy Feró
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az X-Faktor harmadik évadának első adása is bővelkedett izgalmakban, pedig még csak a válogatás első fordulójánál tartunk. A hol zseniális, hol hallgathatatlan versenyzők közül volt, aki sztriptízzel próbálta feldobni az előadását, de Zámbó Jimmy fia is feltűnt.

A méretes X idén ősszel is megérkezett Magyarországra, és önjelölt sztárok tömegét csődítette a válogatás helyszínére. A meghallgatásokat a P.J.Z. nevű rapbanda nyitotta, akiknek önbizalma sokkal nagyobb volt tehetségüknél és intelligenciájuknál. Velük még sokat beszélgettek a mentorok - akik személyében egyébként nem történt változás -, később erre már nem volt sem idejük, sem kedvük. Geszti Péter szerint a fiúk biztos, hogy egy másik bolygón laknak, de tisztelete jeléül kezet fogott velük, és továbbjuttatta őket. Keresztes Ildikó már az első előadónál majdnem elsírta magát, ami nem túl jó előjel az estére nézve, de egy igent még ki tudott mondani, ahogy Malek Miklós és Nagy Feró is. Így a muzikális duó az első előadóból az első továbbjutóvá avanzsált.

Ennyi egybehangzó igent azonban nagyon sokan nem tudtak megszerezni, s csak úgy röpködtek a kritikus megjegyzések a zsűri részéről - egyiküket Malek a festőkhöz hasonlította, másikukat arra biztatták, hogy inkább csak otthona négy fala között énekeljen. Takács Roland például, aki "szeretné meghódítani az álmait", biztos nem lesz nagy sztár Lionel Richie Hello című dalának paródiájával - nagy fájdalmakat okozott minden hallgatójának.

Egy kemény fickó, művésznevén Sid több zenekar frontembereként is tüsténkedik, és nagyon igyekszik Axl Rose-ra hasonlítani, így nem csoda, hogy a Sweet Child O' Mine című számmal próbálta meggyőzni a zsűrit. Boda Ákosnak nem sikerült példaképének nyomdokaiba lépni, Geszti Péter szerint egy Trabant motorjával próbált versenyautót vezetni, s egy másik dal pár sora után sem változott meg a véleménye, ahogy Keresztes Ildikónak sem, így Sid nem jutott tovább.

A jelentkezők a mostani szériában egy sminkszobában készülhettek és sminkelhettek fellépésük előtt. Érdekes volt látni a piperészkedő férfiakat, bár olyan is akadt, aki fekvőtámaszokkal vagy ölebével közösen vonyítva készült a megmérettetésre. Kvaka Andrea viszont normálisan viselkedett a szobában is. A törékeny kartali lány egy AC/DC dallal lépett fel. Az előzetesben elmondta, nagyon örül annak, hogy a mentorok elé léphetett, dala után pedig a mentorok is örültek neki, és négy igennel továbbjuttatták a következő fordulóba.

A pápai Gyuri villamosmérnöknek tanul, de a színpadon egy másik oldalát mutatta meg - sőt, szinte mindent megmutatott Joe Cocker You Can Leave Your Hat On című dalának előadása - és vetkőzés - közben. Hangja kevesebb volt, mint bátorsága, s bár ingét még Keresztes Ildikónak is odadobta, nem nyerte meg a nevető zsűri tetszését.

A versenyzők fellépésük előtt és után is elmondhatták véleményüket az ítészeknek. A két méter magas Tóth Viktor a Demjén dal előadása előtt megpróbálta meglágyítani Nagy Feró szívét, de annyira nem volt sem hangja, sem hallása, hogy ez nagyon nem sikerült.

Barna Gergő egy éve mutatkozott be a mentoroknak, de hangja helyett arról lett ismert, hogy szinte állandóan sírdogált. Családja tiltása ellenére idén újra megpróbálkozott a dologgal, immár könnyek nélkül. A fiú még egy nagy puszit is kapott Ildikótól az Amy Winehouse dal előadása előtt. Geszti Péter és Nagy Feró viszont láthatóan unta az érzelmes számot, és Malek Miklós sem volt megelégedve a fiúval. Eközben Keresztes Ildikó már pityergett, ahogy Gergő kísérői is, a kiesett fiút ölelgetve. Távozása után Ildikó jó darabig igen mérges volt az őt győzködő mentortársakra, és melegen vigasztalta a már könnyező Gergőt.

Reklámszünet után a kesztyűben és fejdíszben érkező, tizennyolc éves Csobot Adél dobta fel a hangulatot. A huncutkodó lány egy charleston dalt adott elő, nem is rosszul. A mentoroktól is dicsérő szavakat kapott, no meg négy nagy igent.

Az Újvidéken született, de Ausztráliába kivándorolt, 79 éves Johnny Dee is üde színfoltja volt az estének, aki jókat mesélt a mentoroknak világ körüli zenészélményeiről. A műsorba azért jelentkezett, mert látta, hogy mások, akik alig tudnak énekelni, kapnak három igent, hát akkor már ő is megpróbálkozik. Sajnos az édes előadás nem volt elég a továbbjutáshoz, de Nagy Feró javaslatára nem vágtak az arcába négy nemet, hanem állva tapsoltak a szeretetteljes, távozó bácsinak.

Az este végére megérkezett Zámbó Jimmy legidősebb fia is, Krisztián, aki apja Bukott diák című dalát adta elő kicsit áthangszerelve. Neve és családja ellenére Krisztián eddig nem nagyon tudott érvényesülni a zenei világban, így ezt a versenyt nagy ugródeszkának szánja, és úgy néz ki, a tehetsége is megvan hozzá. Mindegyik mentor meglátta a férfi személyiségét az apa árnyéka mögött, és meg is dicsérték, így Krisztián továbbjutott a következő fordulóba.

Nem tudni, hogy a most meghallgatott előadók közt volt-e az idei év X-Faktorának győztese, de a jövő héten talán már közelebb kerülünk hozzá - már ha a zsűrinek sikerül átverekednie magát a meglepő és mulatságos, tehetségtelen versenyzők tömegén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.