a nap cikke X-Faktor mentor tehetségkutató Keresztes Ildikó Malek Miklós Geszti Péter Nagy Feró versenyző
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az X-Faktor harmadik válogatója is tartogatott kellemes, illetve kellemetlen meglepetéseket. A versenyzők ezrei ismét minden rendelkezésükre álló eszközt bevetettek a siker érdekében, de a mentorokat meggyőzni csak keveseknek sikerült. Azok esetében viszont még a szigorú ítészeknek is leesett az álla - az egyik versenyző például szinte szíven szúrta Keresztes Ildikót megható előadásával.

Az estét az Ákos sikerére pályázó Bugyenszki Zoltán nyitotta Lukács Lucával. Ők Ricky Martin dalát énekelték - és táncolták - el. A lendületes, de inkább vicces, mint tehetségről tanúskodó produkció Malek Miklós szerint inkább fogócskához hasonlított. Bár a mentorok jól szórakoztak, nem juttatták tovább a furcsa párost.

Seyfried Dániel Fred folytatta a sort, aki gyermekkora óta gitározik, és barátnőjét is hangszertudásának köszönheti. Egy saját szerzeményű szerelmes dallal próbálta levenni a mentorokat a lábukról, melyben barátnőjének hányását és hasonló gusztustalan epizódokat is megörökített. A szokatlan szöveg ellenére a mentorok a végére már mosolyogtak, pláne, mikor Dániel barátnője is megjelent a színpadon. Nagy Feró ellenkezése ellenére továbbjuttatták a fiút.

A műsor készítői eközben jól adagolták az élvezhető és a rettenetes előadókat, akik százával léptek a színpadra, majd távoztak négy nemmel a zsebükben. Nem ez történt Jáger Kingával, aki egy Jessie J dallal nyűgözte le a zsűrit. A közönség állva tapsolt a produkció után, Geszti Péter ideális X-Faktor mentoráltnak nevezte a lányt, de a többiek sem tiltakoztak, így Kinga négy nagy igennel távozott.

Feng Ya Ou Ferenc továbbjutását Ildikó provokálta ki egy puszival, de az ikerpár, László Kata és Attila előadásánál erre már nem volt szükség, mert nagy bulit csaptak, így biztosan találkozunk még velük a táborban. Ahogy a huszonhat éves Szabó Dáviddal is, aki a színészkedés mellett énekesként is kipróbálná magát. Bár anyukája unszolására jelentkezett csak a műsorba, hamar felrázta a fáradt mentorokat. A megható The Script dal nagyon jól sikerült, a mentorok idén talán először tapsoltak állva valakinek, a meghatott Ildikó már jegyet is vett Dávid bulijára, s még a szigorú Malek Miklós is megdicsérte a fiút.

Egy másik színész, Mihálka György épp a mentorok uzsonnázását zavarta meg egy jól sikerült Freddie Mercury dallal. Az Ildikó szerint pofátlanul könnyen éneklő fiút nagyon megdicsérték, bár Geszti Péter és Malek Miklós szerint picit ízléstelen és "mágnásmiskás" volt a produkció. Geszti az igenen is elég sokat gondolkodott, de három mentor beleegyezésével végül továbbjutott a fiú.
Ezután Fehér Zoli is feltűnt, akit a 2011-es X-Faktorban a táborig jutott, de akkor nem tudott felülkerekedni hibáin, így végül kiesett. Most jelentős, huszonhét kilós fogyás után új testben, új frizurával és nagy elszántsággal vágott neki a versenynek. Cee Lo Green Forget You című dalával sikert aratott, négy igen után újra részt vehet majd az X-Faktor táborban.

A tehetségek után további önjelölt, tehetségtelen sztárok is próbára tették a zsűri és a nézők idegeit. Király Eszter operát és komolyzenét hozott, ami viszont neki sikert nem, Fehér Csaba pedig Fenyő Miklós volt háttértáncosaként végigtáncikálta az egész dalt. A kínzatások után Nagy Szilárd énekes hozott egy kis felfrissülést egy érzelmesen előadott Backstreet Boys dallal. A mentorokat Geszti Péter kivételével mind meggyőzte, így egy új tinibálvánnyal gazdagodott az X-Faktor tábora.

Az Erdélyből érkezett Antal Tímea is nagy sikert aratott. A fiatal lány mi más is szeretne lenni, mint elismert énekesnő. Duffy Mercy című dalának előadása után ezt nem is nehéz elhinni róla. A magabiztos és kiváló előadó lány már a közönség tapsviharának is annyira örült, hogy elpityeregte magát, de a zsűri is méltatta a produkcióba fektetett rengeteg munkát és Tímea tehetségét, aki négy igennel betáncolta magát a táborba.

Tánccal hódított volna Bácskai Krisztina is, aki kifinomult zenei ízlésével büszkélkedett, majd elképesztő hamis hangon és furcsa kiejtéssel énekelte el Sade Smooth Operator című dalát. Ha ez nem lett volna elég, a szám második felében még a mentorokat is körbetáncikálta, akik nem igazán tudták mire vélni a bizalmaskodást. Ördög Nóri a színpad mögött arra célozgatott, hogy Krisztina talán napszúrást kaphatott a hosszú várakozás során, de nap ide vagy oda, a bátor nő Geszti Péternek s a többi ítésznek is egy életre szóló traumát okozott.

Az este végére hagyták az egyik legátütőbb tehetséget, Ónodi Jánost, aki fiatal kora ellenére kiválóan és lazán adta elő Gnarls Barkley dalát. A mentorok már a szám elején nevettek örömükben, és utána is megdicsérték a fiút, akinek Péter szerint ugyan szüksége van még némi énektanulásra, de az egyik legígéretesebb versenyző idén.

Még egy színész(nő) próbálkozott meg ma este az énekléssel, Lass Bea Katona Klári ismert dalát énekelte el úgy, hogy Keresztes Ildikó már az elején meghatódott, és nehezen szólalt meg a dal végeztével is. Geszti Péter szerint Lass Bea szíven szúrta a dallal a mentortársát. Az előadás Geszti Pétert és Malek Miklóst is meghatotta. Feró sem maradt el a dicséretekkel, így a síró lány a táborban rabolhatja tovább a szíveket.

Nem tudni, a negyedik válogatás tartogat-e majd még ekkora meglepetéseket, de az biztos, hogy Ferót is megcsodálhatjuk majd a színpadon, ahogy egyéni előadásával színesíti a lassan már terhessé váló meghallgatásokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.