Sokkoló fordulat a Szinetár-Bereczki ügyben: minden vagyonát elveszítheti a különvált sztárpár

Bereczki Zoltán árverezés Szinetár Dóra bírósági végzés vagyontárgy lefoglalás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
"A legegyszerűbb, ha az ember kifizeti a tartozásait, még mielőtt elindulna a foglalás és az árverés" - tanácsolja a Blikk jogi szakértője Szinetár Dórának és Bereczki Zoltánnak. A válófélben lévő pár közös betéti társasága ugyanis az elmúlt egy évben három bírósági végrehajtást is bezsebelt.

A SziBer Music Művészeti Bt.-re 2012. augusztus 21-én állította ki a végrehajtás megkezdéséről szóló értesítést egy IX. kerületi közjegyző. Ennek értelmében, ha a sztárok nem fizetik ki a tartozásaikat, akkor lefoglalhatják, sőt, még el is árverezhetik ingóságaikat.

Fotó: Mudra László [origo]
Fotó: Mudra László [origo]

"Amint a bíróság kiállította a végrehajtási lapot, megindul az eljárás, amelyet majd az adósnak kell rendeznie. Az eljárásban egyfajta fokozatosság van; ez azt jelenti, hogy a pénzkövetelést elsősorban az adós bankszámlájáról, vagy a munkabéréből kell behajtani. Ha ezt nem lehet rövid időn belül behajtani, az adós bármilyen lefoglalható vagyontárgya végrehajtás alá vonható" - árulta el egy pénzügyi szakértő a Blikknek.

Ennek értelmében pedig Szinetárék helyszíni eljárásra is számíthatnak, amikoris kimegy hozzájuk a végrehajtó és lefoglalja vagyontárgyaikat olyan mértékben, hogy az fedezze a tartozást, valamint az eljárás költségeit is.

A sztárpár tehát nincs könnyű helyzetben, a SziBer két éve mínuszban van, ráadásul állítólag a másik két cégük mérleg szerinti eredménye sem kecsegtető. Otthunk sincs igazán biztonságban, de ingatlant csak akkor lehet értékesíteni, ha a követelés a vagyontárgyakból nincs teljesen fedezve - állítja a tanácsadó.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.