Liptai Claudia személyesen vette át a rokkantkártyás iratokat

műsorvezető rokkantkártya büntetőügy Liptai Claudia irat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sajtóközleményt adott ki a Liptai Claudiát képviselő TMC Management, amelyben tisztázzák a műsorvezetőről szóló híreszteléseket a rokkantkártyás ügyben. 

"Liptai Claudia rokkantkártyás ügyeként elhíresült büntetőügyben a sajtóban megjelent tudósítások arról számolnak be, hogy a bíróság két ízben küldte meg a vádiratot, amelyek 'nem kereste' jelzéssel érkeztek vissza. Ebből nem következik az a feltételezésen alapuló és rosszindulatú megállapítás, hogy Liptai Claudia szándékosan nem veszi át a küldeményt, sőt az sem, hogy egyáltalán kézhez kapta-e a postai értesítést. Liptai Claudia alapvető érdeke, hogy mielőbb ítélet szülessen az ügyében.

Fotó: TV2
Fotó: TV2

A büntetőeljárási törvény a sajtóban lebegtetett kényszerintézkedéseket (bilincs, elővezetés, körözés elrendelése stb.) a vádirat kézbesítése érdekében nem ismeri, ezek csupán hangzatos, hatásvadász, ám a valóságtól teljesen elrugaszkodó állítások, amelyek tökéletesen alkalmasak egy személy szándékos lejáratására és felesleges hangulatkeltésre.Liptai Claudia, miután értesült a meghiúsult postai kézbesítésről, a B.e. 70§ (1) bek. a) pontja alapján a mai napon személyesen átvette az iratot.
A vádirat pénzbüntetést indítványoz bűnösség megállapítása esetére, így a közvéleményt 3 évi börtönbüntetés kilátásba helyezésével szándékosan és kifejezetten rosszindulatúan félrevezetni etikátlan és elfogadhatatlan magatartás" - áll a közleményben.A színésznő kocsiját 2011 tavaszán kapták lencsevégre VI. kerületi Centrál Színház előtt , amikor elhúnyt édesanyja rokkantkártyával parkolt. Liptait közokirat-hamisítással vádolták meg.

Liptai csütörtök reggel személyesen jelent meg a Markó utcában, hogy átvegye a hivatalos levelet ügyvédje, dr. Buza János jelenlétében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.