Elhunyt Dévényi Tibor - A MÁV Előre FC elnöke

egyesület főtanácsos Dévényi Tibor MÁV
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Dévényi 1974 februárja óta, kisebb megszakítással ügyvezetőként és elnökként szolgálta Székesfehérvár legrégebbi sportegyesületét, de a MÁV Előre SC elnöke és nyugalmazott vasúti főtanácsos is volt.

Idén június 28-án még "csak" a 65. születésnapját ünnepelte Tibi bácsi, vagy ahogy ő szokta volt mindig mondani: "Egy kis vidéki vasutas munkás sportegyesület elnöke." Szeretett családja, párja, gyermekei és unokái mellett élete volt a vasút, a MÁV, a sport, szinte minden perce mindezek és persze szeretett egyesülete, a MÁV Előre SC körül forgott. Elnökként is a klub mindeneseként dolgozott a hét összes napján, hiszen számára a labdarúgó, a kézilabda, a röplabda, de valamennyi szakosztály egyformán fontos volt. Legendás alakja volt Székesfehérvár és Fejér megye sportéletének, de szerte az országban az a tisztelet és megbecsülés övezte, amelyet kivívott magának. Tibi bácsi legyőzhetetlen - hittük mi, az ismerősei, barátai, ám a betegség sajnos legyűrte. Végső búcsúztatásáról később intézkednek - olvasható az Fhm.hu-n.

A székesfehérvári önkormányzat saját halottjának tekinti Dévényi Tibort.


Forrás: Fhm.hu/Matók János

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.