Eddig nem volt munkája, most színházat vett a Barátok közt sztárja

Játékszín Németh Kristóf vétel színház színész Barátok közt anyagi gondok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Blikk információja szerint színidirektor és színháztulajdonos lett Németh Kristóf. A népszerű színész három társával együtt megvásárolta a Játékszínt, amelynek az állami támogatások megvonása után idén nyáron elrendelték a felszámolását. 

A volt direktor, Balázsovits Lajos nem örül a fordulatnak, sokan pedig nem értik, hogyan lehetett állami intézményt átruházni magánszemélyeknek pályáztatás nélkül. A Barátok közt Gézájából lett színigazgató, Németh Kristóf mindenesetre lelkes, és tele van tervekkel.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Fotó: Tuba Zoltán [origo]

"Az első körúti magánszínház megkezdte működését" - mondta a Blikknek Németh Kristóf, aki az év első felében elszántan küzdött azért, hogy megmentse munkahelyét, a Budapesti Kamaraszínházat a bezárástól. Még a búcsúelőadáson is abban reménykedett, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumával folytatott tárgyalásai eredményesek lesznek, s ősszel az új évadot már mint igazgató kezdheti meg ott. A Kamaráért folytatott erőfeszítései ugyan eredménytelenek voltak, a színész vágya azonban, hogy színházat vezethessen, úgy tűnik, most valóra vált.

"Négyen vagyunk társtulajdonosok, a volt Kamaraszínház gazdasági vezetője, Szűcs Attila, a kreatív igazgatónk, Bank Tamás, dr. Metz Alexandra jogtanácsos és jómagam mint a Játékszín ügyvezető igazgatója" - folytatta az újdonsült igazgató. "Tudjuk, hogy óriási kockázatot vettünk a nyakunkba, hiszen a terheket is átvállaltuk. Rengeteg munka vár ránk, de még ebben a hónapban szeretnénk újra megtölteni a nézőteret" - mondta a színész.

Németh Kristóf a Blikknek azt is elárulta, a Budapesti Kamaraszínház repertoárjából már megvásárolták néhány darab jogait, és persze egykori játékszínes darabokkal szeretnék megtölteni az idei kínálatot. Az intézmény volt igazgatója, Balázsovits Lajos több színdarabot is rendezett az intézményben, amelyek játszásához azonban nem fog hozzájárulni.

"Aki új színházat akar, merjen új darabokkal előállni" - reagált a korábbi rendező a hírre, hogy új gazdája van az intézménynek. "Én biztosan nem járulok hozzá, azonban az új vezetésnek nemcsak a korábbi rendezőkkel kell egyeztetnie, de újra kell kötnie a szerződéseket a színészekkel is" - hívta fel a figyelmet a volt direktor, aki szerint a színházat nem az anyagi nehézségek miatt kellett bezárni, hiszen a támogatás megvonása ellenére jól ment. Más ok állt a felszámolás megkezdésének hátterében. "Itt az én személyemmel volt baj, ugyanis azon kevés színházak közé tartoztunk, amelyek jelentős eredménytartalékkal, azaz nyereséggel üzemeltek. Ebből fizettük ki az elküldött dolgozóinkat is" - mondta a direktor.

Paris Hilton barátja őrjöngött! Leszbikus kalandba keveredett a botrányhősnőhttp://www.life.hu/legykepben/20121002-egy-csajjal-kavart-paris-hilton-las-vegasban-a-pasija-kiakadt.htmlElárulta titkát az X-Faktor nyertesehttp://www.life.hu/legykepben/20121002-kocsis-tibi-x-faktor-gyoztese-zambo-krisztianban-lat-fantaziat-o.htmlExkluzív! Előre kitervelt baleset áldozata lett Zalatnay Saroltahttp://www.life.hu/legykepben/20121002-zalatnay-sarolta-es-delhusa-gjon-elore-kitervelt-kozuti-balesetet.htmlNem akar gyereket a Jóban Rosszban nagyszájú sztárjahttp://www.life.hu/legykepben/20121002-madar-veronik-joban-rosszban-szinesznoje-ferjnel-van-de-nem-akar.htmlÚjra szerelmes az RTL Klub műsorvezetőjehttp://www.life.hu/legykepben/20121002-madai-vivien-rtl-klub-musorvezetoje-szerelmes-de-nem-egy-ferfiba.htmlIsmert zenész az új szerelme Bálint Antóniánakhttp://www.life.hu/legykepben/20121002-az-elso-emelet-zenesze-tereh-istvan-az-uj-kedvese-balint.htmlMunkanélküli lett Németh Kristófhttp://www.life.hu/legykepben/20120808-munkanelkuli-lett-nemeth-kristof-a-baratok-kozt-sztarja.htmlNémeth Kristóf fegyverekkel játszik fiávalhttp://www.life.hu/legykepben/20120326-baratok-kozt-nemeth-kristof-fegyverekkel-jatszik-fiaval.htmlNémeth Kristóf: "Eléggé megborult az önbizalmam" - Szily Nóra interjújahttp://www.life.hu/sztarszerzok/20110819-nemeth-kristof-mar-nem-lephetek-vissza-szily-nora-interjuja.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.