örökség emlék Antal Imre hagyaték
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szinte semmi nem maradt Antal Imre örökségéből, miután utolsó lakhelyét elárverezték, a róla elnevezett óvodát pedig bezárták - tudta meg a Blikk.

Már 4 éve annak, hogy az ország egyik legnépszerűbb nevettetője, Antal Imre 72 évesen elhunyt. Az emlékén és a kabarétréfákon kívül azonban ma már nem sok minden maradt utána, miután a róla elnevezett óvodát is bezárták. Holott Imruska gyermeki örömmel várta a megnyitót.

"Már attól elérzékenyültem, hogy az intézmény az én nevemet viseli: Antal Imre Színművészeti Alapítványi Óvoda lett. Azért örülök különösen, hogy egy óvoda viseli a nevem, mert sosem született gyerekem" - nyilatkozta Antal Imre a megnyitón 2007 augusztusában, és hozzátette: "Nagyon élvezem a játékot, csak az a baj, hogy már nem férek bele a csúszdába" - nevetett a humorista, aki alig akart hazamenni a nap végén. A budapesti XV. kerületi intézmény hamar népszerű lett, azért is, mert itt gyógypedagógus és logopédus is foglalkozott a gyerekekkel. Idén ősszel viszont már nem nyitott ki. "Betegség miatt kényszerültünk az intézmény bezárására, de tervezzük, hogy más helyszínen a közeljövőben újra megnyitjuk" - foglalta össze a tulajdonos Temleitner László­né Szilvia, de nem kívánt részletekbe bocsátkozni.

Forrás: MTI/Beliczay László
Forrás: MTI/Beliczay László

Az óvoda bezárásával már csak a farkasréti sírkő viseli a humoráról méltán híres televíziós személyiség nevét. A bulvárlap ennek kapcsán megkereste Antal Imre legjobb barátját, Jenei Józsefet, aki az ország Imruskájának utolsó két évé­ben az egyetlen hozzátartozója volt, később pedig örököse lett. A férfi nehéz helyzetbe került, ezért életjáradék fejében eladta Antal Imre Damjanich utcai lakását. Ráadásul festményekkel teli otthonát kirabolta egy ismeretlen, akinek Antal Imre éjszakai menedéket adott. Jenei József szentedrei házát, amely tulajdonképpen Antal Imre utolsó lakhelye, közüzemi tartozás miatt párszázezer forintért elárverezték. Az új tulajdonos, aki az ingatlan felújítását végzi elárulta, hogy Antal Imre utolsó otthonát most 18 millió forintért árulják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.